Oldřich Rambousek: Předvolební námluvy socanů s komunisty aneb Občane, nedělej ze sebe vola

20.02.2017 20:36

Tak nám ta naše Česká politika zase hraje pěkné divadlo, co? Socanům jaksi teče do bot, neb Hurvínek Sobotka je takový politický Kosťa.

Oldřich Rambousek: Předvolební námluvy socanů s komunisty aneb Občane, nedělej ze sebe vola
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Tak jako tomu bylo již několikrát v minulosti, když ČSSD zmršila, co mohla, tak najednou je jí KSČM dobrá. Proč jsou ti socani takoví pokrytci?

Ty, občane se však nedej ošálit! Jakožto bývalý člen KSČM Vám musím sdělit několik závažných věcí. Je pravdou, že ČSSD a KSČM mají k sobě programově velice blízko a že obě tyto strany chtějí v podstatě to samé, jen s tím rozdílem, že používají poněkud odlišnou rétoriku. S určitou mírou nadsázky se lze tázat, která že strana od které opisuje. Obě dvě tyto strany jsou stranami levicovými - to je velmi důležitý aspekt. 

Není totiž vůbec pravda, že KSČM je stranou komunistickou. V tomto směru se tedy občan-volič, nemá čeho obávat, neb ani jedné ze stran nejde v žádném případě o zásadní změnu společenského, ekonomického a politického řádu. Oběma stranám v zásadě vyhovuje participace na politickém systému, který jim přináší ekonomický profit. Skutečná komunistická platforma v parlamentu neexistuje.

Ať jde o ČSSD nebo o KSČM, tak obě tyto strany se plně v oportunistickém duchu přizpůsobily změnám poměrů v naší zemi a jdou v otázce ekonomické participace úplně stejným krokem jako strany středu, či pravice. Říká se, že žijeme v demokratické společnosti, ale každý z nás, kdo platí daně, tak je nucen si vydržovat tu politickou chátru a to ať je zleva nebo zprava. 

Naše daně jdou i stranám, které bychom nikdy nevolili a to se ani nestydí si sami sobě ve sněmovně zvyšovat platy bez toho, že by se těch, jejichž peníze si bezostyšně berou a cpou si je do výlučně svých kapes alespoň zeptali!! No a aby poděkovali-no to už bychom chtěli asi moc, když vidíme jak jsou dámy a páni poslanci udření úmornou dřinou, jež jim způsobuje především otlaky na prdeli a jsou doslova nuceni ve svých křeslech únavou pospávat. Jo-kdybychom to tak udělali v práci my-obyčejní dělníci, to by nám pan zaměstnavatel koupil dozajista i gauč.

ČSSD vede už od svého vzniku takovou zvláštní politiku. Velice ohebnou a neprůhlednou a v některých případech i zrádcovskou. Právě politická zrada společnosti ve dvacátých letech minulého století vedla ke vzniku KSČ. Ano v oněch dvacátých letech minulého století to byli někteří sociální demokraté, kteří odmítli zradu sociální demokracie a odštěpili se od mateřské strany-zrádců, a založili Komunistickou stranu Československa. V následných časech zradili socani ještě několikrát a mnoho z nás si pamatuje tu velkou zradu voličů z nedávné minulosti, kdy uzavřeli koaliční smlouvu s ODS. Svým způsobem je jistou zradou voličů i současná vládní koalice, ale co chtít od strany, která nemá svou vlastní, vnitřní pevnou ideu.
 
O KSČM lze hovořit v podobném duchu. Od vzniku KSČM bych v žádném případě nenazýval tuto stranu jako komunistickou. Jde o stranu levicovou jako ČSSD. KSČM se otevřeně vzdala původní komunistické ideologie vycházející z Marxismu-Leninismu. Její transformace na stranu levicového charakteru probíhá postupně a dá se říci zcela souměrně s postupným úbytkem nebo chceteli vymíráním skutečných komunistů. Skutečných komunistů je v KSČM opravdu velmi málo a jsou velmi účinným způsobem umlčováni. Ti mladší,kteří ideologii pochytili od rodičů a dále se ideologicky samovzdělávali, se naučili znát a rozumět a vstoupili do řad KSČM. Znám mnoho těch, kteří se snažili bojovat, něco změnit a dát straně opět komunistický revoluční rozměr, avšak ze strany nejužšího vedení strany o toto není zájem. Proč??? Musela by skončit ona participace na systému, neb je to jedna ze základních ideologických tezí. Ono to totiž vůbec nezní dobře-komunisté participující na kapitalistickém systému, nebo komunista kapitalistou vykořisťující dělnickou třídu. Je to zásadní ideologický rozpor. Proto mnoho mladších komunistů, kteří byli nadějí pro budoucí vývoj strany KSČM opustilo. Je zde absence pevného komunistického směru, absence ideologické jednoty, absence revolučního pojetí politiky atd. Již od základních organizačních složek nikde neprobíhá žádná ideologická příprava, což je jasným dokladem nezájmu o komunistickou ideologii, ale i nezájmu o to, zničit zločinný mafiánsko-kriminální-kapitalistický řád. Osobně mi to je velice líto, že věci se mají takto a jestli pan předseda Filip bude chtít dokázat opak a bude li chtít dokázat, že on je komunistou, tak musí v první řadě kopnout do prdele Sobotku i s tou jeho pokřivenou partají a nevstupovat do jakéhokoliv spolku s žádnou současnou parlamentní stranou.
 
Musím konstatovat, že od KSČM v současné době vůbec nic politicky nehrozí, ale také od ní nelze nic moc očekávat. To takový Okamura má k ideologii komunismu se svou vizí přímé demokracie podstatně blíže a jeho politika je mnohem čitelnější a konzistentní. Záleží samozřejmě jen na Vás milí voliči - hlas je Váš, ale zvažujte a přemýšlejte, protože jinak z nás politické strany opět udělají co? No co soudruzi? No přeci vol, Kefalín - vola!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…