Oldřich Rambousek: Špeky s hvězdičkou. Máte je také rádi?

09.03.2019 21:50

Poslanecká sněmovna parlamentu ČR je v generování špeků pro lidi skutečným odborníkem a vláda ČR je jejím zdatným sekundantem. Když to vezmu kolem a kolem, tak tam sedí, jak se lidově říká, elita národa. Je ovšem na každém z nás, co si pod pojmem elita představujeme.

Oldřich Rambousek: Špeky s hvězdičkou. Máte je také rádi?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanecká sněmovna ČR

Já osobně je též nazývám elitou, a to takovou, že je vlastně legalizátorem mafiánských praktik a demokratizátorem požadavků organizovaného zločinu. V zásadě všichni z nich až na výjimky patří na hrad, ale Mírov.

Nebudu se tu zabývat podvodem století, zvaným kuponová privatizace, nebo církevními restitucemi. O tom už jsem psal mnohokrát a lidé v ČR jsou nepoučitelní. Oni ohnou hřbet a budou platit tyto politické šmeliny, namísto toho aby vzplála ulice a abychom si bránili prostředky, jež jsme vytvořili my, ale také generace před námi.

Možná vám to přijde jako maličkost, o čem budu psát, ale celý život se skládá z maličkostí, které při provedení jejich součtu vytvářejí miliardové sací potrubí, vytvořené od vlády ke svým občanům a sloužící k jejich bezostyšnému odírání. To, že nějaký idiot v Bruselu vymyslel záměr, že budeme muset se svými vozidly na technickou kontrolu každý rok, jistě již víte. Již dnes jsou ceny za STK a emise přemrštěné, a navíc na mnoha STK buzerace a šikana motoristů. Takzvaně VIP občané ani na STK nejezdí, neb si onu známečku dovedou obstarat jinak. Jde jen o buzeraci těch obyčejných lidí, jde o to jim vysát z peněženky co nejvíce, a to systémem povinných prohlídek, nařízení, pokut a poplatků.

Další doslova úchylností je zdražování cigaret pro údajný výskyt plastových vláken ve filtrech cigaret, jež se prý rozkládají 15 let. Ne snad, že bych kouření podporoval, samotného mě štve, a to přestože jsem kuřák, ale vadí mi diskriminace jedné části obyvatelstva státem, přičemž stát, jakožto největší drogový dealer, má z kuřáků a daní jimi placených miliardové příjmy. Z jedné krabičky cigaret má stát příjem cca 70 korun. To je málo? Proč se tedy nemluví třeba o dětských plenách, dámských menstruačních vložkách nebo oděvech? Ty také obsahují plastová mikrovlákna. Ta se rozkládají jinak? Vždyť do Číny, Vietnamu a dalších asijských zemí se vyváží plastový odpad ze západu, kde z něho vyrábějí umělohmotná vlákna, která nalezneme v tričkách, svetrech či mikinách, a to dokonce i u světoznámých značek. Proč nezdaníte tedy i textilní giganty? Já vím, to máte bobky jak melouny, a tak útočíte na prosté občany, protože si říkáte, že ti lidé jsou blbí a bránit se nebudou. Ano, je to logické. Cesta nejmenšího odporu, ale morální a demokratické to není ani omylem. Není to nic jiného než diskriminace jedné části obyvatelstva, jež se stala závislou na lehké droze, a to díky vlastní hlouposti a státní nenažranosti. Řeknu tedy toto. Stát je Pablo Escobarem v jiném vydání.

Ptám se tímto, co to máme za parlament, když má čas zabývat se takovejma bejkárnama? Naše zem má spousty daleko tíživějších problémů, než jsou filtry cigaret či STK. Proč sněmovna neřeší vysávání prostředků z naší země bankovními korporacemi nebo obchodními řetězci? Proč se neřeší špatná účinnost těch kvalitních západních očkovacích látek pro naše děti? Ty socialistické jste zrušili šmahem a dnes lidé chcípají na banální nemoci. Za socialismu byly spalničky, černý kašel, syfilis, žloutenka aj. takřka nemocemi neznámými a dnes? Všude samej ksindl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

15:22 Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

Na 1. května 2024 připadá 20. výročí našeho vstupu do Evropské unie. Náš veřejný a mediální prostor …