Oldřich Rambousek: Spojené státy mají zásadní problém sami se sebou. Vyřešením jejich problémů má být válka v Evropě - ostatně jako vždy v minulosti

08.05.2016 7:33

Zcela otevřeně se mluví ve světě o tom, že ten kdo nežije podle Amerických pravidel, tak nežije v demokracii. Skrze politická rozhodnutí Bruselu jsou do Evropských systémů pomalu, ale cíleně implementována společenská, ale i ekonomická pravidla USA, která původní Evropu vmanévrovávají do podřízené a ovládané role. Proč to všechno?

Oldřich Rambousek: Spojené státy mají zásadní problém sami se sebou. Vyřešením jejich problémů má být válka v Evropě - ostatně jako vždy v minulosti
Foto: pixabay.com
Popisek: USA- ilustrační foto

Spojené státy byly donedávna vnímány jako světová velmoc, ale jejich pozice politicky slábne, což se snaží zvrátit dvěma způsoby. Politickou diktaturou nebo válečnými prostředky. Západní a střední Evropa se nacházejí pod vlivem politické diktatury a to především díky podřízenecké roli Německa, které však Evropě vládne ekonomicky. Zásadním nástrojem přenesené moci USA v Evropě je Bruselská diktatura. Brusel tedy hraje roli politického prediktora a Německo je prediktorem ekonomickým. Proč právě Německo? Německo bylo druhou světovou válkou katastrofálně zničeno, ale s pomocí spojených států zde byla vybudována nejsilnější ekonomika na kontinentě na kterou jsou druhotně navázány ekonomiky ostatních Evropských zemí. Tímto jsou ony druhotné ekonomiky přímo závislé na ekonomice, která je de facto mateřská, která s nimi může manipulovat a ovládat je. Vyhovuje to v zásadě globálnímu prediktorovi, kterým jsou USA. Tímto mají totiž Evropu ekonomicky podmaněnou a jistí si to navíc svou přímou vojenskou angažovaností v Německu, které je tímto dodnes vojensky okupovanou zemí. Německo není politicky ani ekonomicky svobodnou zemí, ostatně jako celá Evropa vyjma Ruské federace.

Spojené státy na udržení své světové hegemonie investují miliardy dolarů ročně, avšak situace je pro ně stále obtížněji zvladatelná a to od doby, kdy se USA dostaly na sestupnou křivku v těžbě ropy. Produkce ropy klesá v USA cca 20 let a nová ložiska nepřibývají potřebným tempem-prostě už nejsou. Ropa byla hlavním prostředkem Americké hegemonie, ale dnes už je situace jiná a USA musejí hledat alternativy. Jednou z alternativ jsou schodkové rozpočty, ale tyto zavedly USA téměř k okraji propasti a neustále balancují na její hraně. Jsou dnes největším světovým dlužníkem.

Kdyby došlo čirou náhodou k probuzení v Evropě a tato se jala kooperovat s Ruskem, byl by s USA konec. I Evropa by se postupem času dostala ekonomicky před ně a mohla by se zbavit svého vazalství. Neustále tu je však hrozba použití síly a je jasné, že USA by ji s téměř stoprocentní jistotou použily. USA se svou politikou skrze NATO a Brusel snaží všemožně zabraňovat možnému silnějšímu propojení ekonomik Ruska a západní Evropy a to z jediného důvodu-zachování své dominance. K posílení této dominance slouží i smlouvy TTP a TTIP, které ve svém důsledku násobí Evropské vazalství. Mluvit o zvýšení prosperity, zaměstnanosti a životní úrovně skrze smlouvu TTIP, je zavádějící a propagandistické, bez jakéhokoliv relevantního důkazu. V případě USA a jejího položení na lopatky stačí dnes jediné. Veškeré platby a další uzavírané kontrakty neprovádět v dolarech a mimo možný vliv Amerických bank.

Rusko doposud svoji politiku nevede nijak agresivním způsobem a spíše vyčkává, či adekvátním způsobem přizpůsobuje své počínání tomu Americkému. Je otázkou, co se stane, až USA překročí onu pomyslnou hranici Ruské trpělivosti a vyvolají konflikt. Snahy o vyvolání konfliktu jsou evidentní. Události na Ukrajině, v Sýrii, či vyvolaná migrační vlna. To totiž nejsou žádné náhody. V politice náhody neexistují. Jazýčkem na vahách je i podplacené, zrádné a falešné Turecko. Pochybuji však, že by v případě většího konfliktu bylo použito jaderných zbraní. USA potřebují Rusko dobít a jeho území a suroviny využívat. Pro ně je nežádoucí kontaminovat území třeba na sto let. Bylo by jim pak na nic. Rusko dobíjet USA nepotřebuje-to je surovinově nezávislou zemí. To je třeba si uvědomit. USA provokují záměrně v Pobaltských zemích , na Ukrajině, u KLDR či  v Sýrii-tedy vždy mimo obranný perimetr své země, což je také jasný záměr, ale i hlavní ukazatel faktu, že USA chtějí válku, ale ne na svém vlastním území. Evropa je bohužel pro válku nejvhodnějším místem a to z jasně daných příčin. Těmi hlavními jsou: solidní distanční vzdálenost od USA, poměrně nezajímavý stav nerostných zásob, slušná koncentrace lidí, ekonomický konkurent USA, jaderné elektrárny, stejný kontinent s Ruskem. Ostatní příčiny jsou už méně významné. Migrační vlna s tím vším má tu spojitost, že je pro USA důležité narušení společenského řádu a společenských hodnot v Evropě. Tímto dojde k názorovému rozpolcení společnosti a navíc budou Evropané konfrontováni s vnitřním nepřítelem, což je ještě více oslabí. Tato strategie není až tak složitá, jako spíše vyčůraná.

Německý národ by se měl již také probudit a pochopit, že jeho svoboda a demokracie je jen štědře dotované pozlátko, ale skutečně svobodným národem nejsou a od konce války vlastně nikdy nebyli. Dodnes jsou okupovanou zemí Americkými žoldáky, kteří hlídají, aby se náhodou neubližovalo Islámským vetřelcům a aby bylo plněno vše tak, jak Americká administrativa přikazuje. Němci by měli tvrdě zúčtovat s Angelou Merkel a jejími poskoky a vyhnat Americké okupanty ze své vlasti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…