Oldřich Rambousek: Tohle není k smíchu ani k pláči. Tohle je na pohlazení lopatou

26.10.2017 20:49

Považuji za zcela legitimní záležitost situaci, kdy se po prohraných volbách hledají příčiny a viníci neúspěchu. Čestný politik při svém debaklu, či debaklu strany, kterou reprezentuje, by měl v každém případě zaujmout sebereflexivní postoj a vyvodit z něho důsledky. Bohužel postoj čelních představitelů KSČM je vůči slušnosti a cti nulový! Vše jen za zachování svých lukrativních postů, dokud strana nepadne na hubu úplně.

Oldřich Rambousek: Tohle není k smíchu ani k pláči. Tohle je na pohlazení lopatou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volič u volební urny, ilustrační foto

Nebudeme měnit ÚV a nahrazovat stávající kádry ještě staršími nebo mladými bez zkušenosti. Ano - toto je argument pseudosoudruha Dolejše. Ano -toho Dolejše, jenž se dá řadit k vítačům migrantů. Osobně tento jeho argument odmítám, neboť nemá reálné opodstatnění. Jsou mnohem starší komunisté, než je pan Dolejš, a jsou mnohem agresivnější, akceschopnější, a především se nekývají ve větru jako stéblo trávy. Totéž lze říci i o některých mladých komunistech. Zajisté nemohou mít tolik zkušeností, jako ti starší soudruzi, ale na druhé straně zas nejsou tak zkažení politikou a politikařením, jako například klika okolo pana Filipa. Strana nepotřebuje umírněnost, uhlazenost či doslova řiťolezectví. Strana potřebuje akceschopnost, důraz, tvrdou a věcnou rétoriku, pronárodní postoj a hlavně - marxisticko- leninský směr! Strana musí být sebevědomá a drzá.

Tím marxisticko-leninským směrem není současné vedení strany schopno stranu vést. Důvod je prozaický. Jsou to totiž příslušníci buržoazní třídy a při směřování marx-leninským směrem by šli sami proti sobě. Bylo to tedy velmi naivní si myslet, že budou mít snahu stranu pozvednout. To se už potvrdilo při debaklu v krajských volbách. Nyní při volbách parlamentních byl sešup ještě výraznější a vlastně se jedná o potvrzení dlouhodobějšího vývoje a záměru určitých stranických struktur. Progresivní komunisté jsou umlčováni a vytlačováni na samotný okraj vnitrostranického dění, což bohužel mnozí řešili a řeší odchodem ze strany.

V poslední době dochází k jistému souboji argumentů mezi mou osobou a jistým panem Josefem Hellerem. Je to takové mediální utkání. Musím přiznat, že už mě tento pán přestává se svými teoretickými plky bavit. Samozřejmě, že k němu mám úctu jako ke staršímu člověku, ale po stránce politické a komunistické je to šmejd.

Ne že by mi docházely argumenty, ale rozpravy s ním jsou jako mluvení do sudu. Nechci vůči jeho osobě používat hrubší výrazy, jelikož je to o mnoho starší člověk, ale někdy je na pohlazení lopatou přes ústa. Tento teoretik, neschopný jakéhokoliv aplikačního procesu, si dovolí mi říkat, že nevím, co je marxismus. Že jsem v mládí četl špatné příručky a vykládám si jej špatně. Nikdy a nikde jsem netvrdil, že nejsem znalec marxismu. V tomto směru se mám ještě mnoho učit, ale vím jistě, že základní teze jsou konstantou, a tedy neměnné, a ten, kdo si je účelově mění a přetváří k obrazu svému, je oportunista. Tím, že pan Heller vychází z dikce socialismu pro 21. století, to jenom potvrzuje a já osobně tuto dikci nazývám sociálně-demokratickým paskvilem. To totiž není reálná cesta k rovnoprávné, socialistické a následně komunistické společnosti. Jenže - co se tady snažím. Kdo z občanů četl knihu socialismus pro XXI. století? Deset lidí z milionu?

Pan Heller mě, jak jsem jíž dříve napsal, nazývá rasistou, fašistou, a teď dokonce politickým turistou po stranách levicového politického spektra. Myslím, pane Hellere, že by bylo poctivé říci, že vám docházejí argumenty, než se snižovat k veřejnému lhaní! Není to hodno starého muže. Ti, kdož mě blíže znají, tak vědí, že jsem byl pouze příslušníkem KSČM a v raném mládí SSM. Nikdy jsem se nehlásil k jiné politické straně či ideologii. Nyní jsem bez politické příslušnosti, ale svého komunistického přesvědčení jsem se nevzdal a nevzdám, a to i kdyby proti mně šlo Hellerů, Filipů, Dolejšů třeba tisíc. Není však v současnosti na místě, abychom se zabývali vzájemným názorovým rozporem. Nyní nejde o Rambouska nebo Hellera. Nyní jde o osud celé strany a tisíců lidí v ní!

Víte, takový Kalousek. Všichni ho znáte. Je to šmejd šmejdů, ale překvapil mě. Jeho TOP dostala na zadek, a tak přijal krutou realitu a odpovědnost. Ať se vám to líbí nebo ne, tak se výjimečně zachoval poctivě a odstupuje ze své funkce předsedy strany. Ptám se tedy - proč se Filip, Dolejš a jeho další pricmrndávači nezachovají čestně? To jste komunisti? Ho... komunisti - korytáři jste a vyžírky, bránící si své městečko. Vám nejde o stranu a o lidi, ale jen a jen o sebe.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Campbell: K věčnému míru

11:24 Jan Campbell: K věčnému míru

V mnoha zemích na světě, nehledě na harašení zbraněmi, tisknutí bezcenných dolarů a euro, dodávek zb…