Oldřich Rambousek: Typicky česká politická šmelina a lidi u nás nevidí, neslyší

10.11.2016 21:10

Politický vývoj po nedávných krajských volbách velmi jasně nastavil zrcadlo všem politickým stranám a politikům, ovšem politické strany reagovaly tak, jako kdyby to byly ty nejhorší mafiánské struktury, kde jde jen o moc a peníze. Občané republiky zůstali v zorném poli pouze velmi okrajově, protože všichni krom ANO se soustředili na všemožnou záchranu svých mocenských pozic a na rychlé zakrytí všelijakých prasáren z minulosti.

Oldřich Rambousek: Typicky česká politická šmelina a lidi u nás nevidí, neslyší
Foto: Hans Štembera
Popisek: Interpelace na premiéra a vládu. Účast všech zúčastněných nebyla valná

Všichni víme, že politika je jedna velká špína a tradiční politické strany nám to ukázaly dosti jasně, bez jakékoliv politické a lidské korektnosti. Vývoj jasně prokázal, že současný systém se drží u moci na základě politického vydírání, pokrytectví a politického podílnictví. Jednoduše řečeno-každá politická strana ví něco na tu druhou, čímž se vzájemně drží v šachu. Do toho všeho vlétlo ANO jakožto nové politické hnutí bez dřívějších vazeb na politický a ekonomický systém. Samozřejmě toto je pro ostatní politické subjekty ohrožující, neb mohou přijít o zažité ekonomické profity a mohou být odhaleny špinavosti z let minulých. Prudký vzestup preferencí a volební úspěch ANO v krajských volbách zřetelně obnažil tu ryze Českou politickou prohnilost. Tradiční politické strany se jako jeden muž semkly-program-neprogram do jednoho šiku a všichni proti ANO. To vše bez ohledu na jakoukoliv politickou korektnost. Bohužel těm špínám ani nevadí to, že je to v konečném důsledku podvod na voličích a politická zrada.Je doslova do očí bijící, když vstoupí do koalice společně KSČM, ODS a TOP. Toto je politická hnusota, zrada programu a idejí, jestli vůbec tyto strany nějaké vůbec měly.
 
Pokládám za velmi zavádějící tvrzení, že za současným poklesem preferencí tradičních politických stran jsou volby. To je lživé vysvětlení. Dle mého názoru jsou za prudkým poklesem preferencí, ČSSD, KSČM,TOP právě uzavřené krajské koalice, které vytváří zdánlivě nesourodý slepenec. Vše to však dává smysl v tom, že tyto strany vzájemně kolaborovaly už dávno a léta před těmito volbami a to za zády členských základen a voličů. Vzájemně na sebe mnoho vědí a nemohou otevřeně vstoupit do koalice s ANO. Jedna druhou by totiž pak sežraly. Padalo by mnoho hlav.
 
Je smutné, že KSČM a ČSSD vystavuje k voličům přívětivou tvář a nakonec je bodne do zad. To není nic jiného než pokrytectví a zištnost. ÚV KSČM by se měl vážně zamyslet ve smyslu, co říká uvnitř vedení strany, co se sděluje členské základně a co se pustí k uším voličů. Jsem toho názoru, že je obelhávána členská základna a voliči zároveň.
 
Tristní stav ve vládě a hledání viníků volební porážky nevyřeší odvolání kteréhokoliv z ministrů rok a půl před koncem mandátu. To je nesmysl a pitomost. Odejít by měl pan Sobotka jakožto premiér i předseda ČSSD neb obojí vede doslova do sraček. Totéž by měl učinit i Vojtěch Filip, neb veřejnost zdá se jasně prohlédla, že jeho projevy jsou jen pokrytecké kecy. Samozřejmě by měl vypadnout i pan Herman od lidovců, protože jeho přístup k Českému národu je katastrofální. Bratříčkuje se se Sudetoněmeckým landsmanšaftem, vynucuje si vyznamenání svého údajného strýce a to i přesto, že k tomuto nemá mandát a jde čistě o kompetenci prezidenta Zemana a hrubě poškozuje Českou zahraniční politiku svými zcela nekompetentními výroky. V kostce řečeno-dělá ostudu celé České republice. Abych však nepálil jen do tradičních politických stran, tak i ANO má velmi slabý článek a to v ministru obrany-Stropnickém.  Tento kecal z Prodané nevěsty, komediant a exhib nemá pro svou hloupost a nekompetentnost vůbec co dělat na postu ministra. Maximálně by mohl nahradit zrádného Hermana, ale na obraně má být prostě fachman. Tedy pan generál Bečvář a podobní, krom proamerického pohůnka Pavla. Armáda má totiž být pilířem státnosti a obranným valem vlastního národa-nikoliv předsunutou jednotkou Americké armády, určenou k obětování v první linii.
 
Můžete Babišovi nadávat jak chcete a i já vím, že v žádném případě není svatý, ale takové svinstvo, jakého se dopustily ostatní politické strany se on ani jeho hnutí dosud nedopustili. To, co se odehrává nyní je jen důkazem obcházení výsledků voleb/legálním způsobem/, pokřivené demokracie-jestli vůbec nějaká je, politické nekorektnosti a pokrytectví.
 
Možná Vám pane Sobotko, Filipe, Fialo, Bělobrádku jsou voliči u pr..., ale já věřím tomu, že vám v parlamentních volbách voliči tu zadnici nakopou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

15:57 Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

Denní glosa Filipa Šebesty