Oldřich Rambousek: Vondra, Klvaňa, Buquoy a další jsou hanebnou skvrnou českého národa

01.05.2015 15:58

Myslíte si, že když budeme kálet na odkaz bojovníků proti nacismu, že se staneme lepšími? Já si to tedy nemyslím a jsem hrubě pobouřen stavem, kdy se účelově překrucují dějiny takzvaně po americku. To, že převážnou část Československa osvobodila Rudá armáda je nepopiratelné a kdo tvrdí cokoliv jiného tak je přinejmenším lhář a podvodník, neřku-li demagog.

Oldřich Rambousek: Vondra, Klvaňa, Buquoy a další jsou hanebnou skvrnou českého národa
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alexandr Vondra

Bláboly idiotů, kteří tvrdí, že nás osvobodila armáda generála Vlasova-jednoho z největších kolaborantů s nacisty nebo dokonce hrdinní Banderovci, kteří se neštítili vraždit i kvůli kousku žvance je doslova a do písmene demagogie a výplod chorého mozku. Je to plivanec do tváře všem padlým hrdinům druhé světové války a ještě větší je to plivanec do tváře pro ty, kteří tuto hrůzu přežili a musí se dnes dívat na to, jak se překrucují dějiny. Dokonce jsou mnohé takovéto hanebné nesmysly prezentovány i některými médii. O mnoho hořší je fakt, že mladí lidé, kteří nemají zkušenosti a historickou znalost tomu věří. Nelze se pak divit, že mnohde ve světě jsme my Češi pro smích a že jsme nazýváni zkurvenci.

Můj již dávno zemřelý otec byl účastníkem druhé světové války a působil při osvobození Československa v partyzánské skupině která přišla do republiky z Madarska a Slovenska.Pamatuji si mnohé z jeho vyprávění o tom jak to tenkrát bylo.Z války si odnesl krom dvou vyznamenání také rozstřílené nohy a srůsty v plicích po přechozeném zápalu plic. Život mu zachránili Sovětští vojáci, kteří ho na zádech táhli hluboko do lesů s prostřílenýma nohama, kde mu z nohou kulky doslovy vyřezali. Lékař totiž nebyl v dosahu. Kdyby ho Rusové nezachránili tak by ho Němci zabili. Díky jejich počinu tu jsem dnes ale já. Vděčím tedy za svůj život nejen otci, ale i těm odvážným Rusům, kteří otce zachránili. Pamatuji se, že jeden z jeho zachránců se jmenoval Boris a dodnes mám schovánu jeho fotografii a dokonce mám i ony střely jež otci z nohou vyndali ti zlí Rusové jak se dnes tak s oblibou tvrdí. Po pravdě řečeno si myslím, že ti, kdož takto hrubě a bezcitně Rusy ostouzí by zasloužil nakopat držku. Dá se říci, že kdyby nebylo Rusů, tak mnoho z nás by dnes ani nebylo na světě. Samozřejmě nechci tím nijak snižovat podíl dalších spojeneckých armád.

Ovšem spojenci-no jak se to vezme, protože jak Britové tak i Američané hráli v boji proti nacismu jakousi dvojí roli. Pro Američany druhá světová válka znamenala obrovský hospodářský vzestup na úkor prolité krve na Evropském bojišti. USA na válce vydělaly obrovské peníze a staly se velmocí v pravém slova smyslu. Těmi, kdož nejvíce tratili a to lidsky, tak ekonomicky byli Rusové.Britové se přilepili na USA jako klíště, protože bez jejich pomoci by Británie byla poražena na hlavu a tak proto plnili vše podle Americké strategie.Spojenci se společně se Sovětským svazem také účastnili Jaltské konference v roce 1944 kde ještě před koncem války samotné byly rozděleny nově sféry vlivu mocností, čímž se de facto změnila mapa Evropy. Není to otázka viny nebo neviny-prostě to tak bylo a bylo jednáno o nás bez nás. Československo připadlo pod sféru vlivu Sovětského svazu a odpovědnost za toto rozhodnutí leží na bedrech Britů, Sovětů a Američanů stejným dílem. Chce li někdo hovořit o vině-dobrá. Pak ale leží vina na Britech a Američanech, že na takovouto dohodu přistoupili. Nelze vinit z tohoto aktu Stalina. Navíc Sovětská armáda armáda po skončení války z Československa odešla a nezůstala zde jediná jejich základna. Je tedy hloupost, že Sovětská vojska přišla na naše území jako vojska uchvatitelská či okupační.

Závěrem bych rád požádal pány politiky, kteří pravděpodobně měli zrovna absenci ve škole při hodinách dějepisu, aby zachovali alespoň minimální dekorum a úctu ke skutečným hrdinům a přestali vyvalovat ty své rozumy které dělají mezinárodní ostudu našemu národu a republice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…