Oldřich Rambousek: Všichni zaplatíme novou a dost vysokou daň. Vyhnout se jí nelze

18.10.2016 7:35

Občanská veřejnost touží po změně na vládních a mocenských postech. Volby podle toho z větší části dopadly a lidé podlehli dojmu, že Babiš je novým svěžím větrem na politické scéně. Ovšem byl a je to skutečně jen dojem a starého psa novým kouskům nenaučíš, navíc Babiše lze pokládat za starý nomenklaturní kádr, který šikovně změnil kabát a rétoriku. To zaplatíme-věřte tomu.

Oldřich Rambousek: Všichni zaplatíme novou a dost vysokou daň. Vyhnout se jí nelze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Občané jdou k volbám do Senátu Parlamentu ČR

Babiš má obrovské zkušenosti a disponuje přehršlí známostí na těch nejvyšších místech a domnívám se, že má své háčky i v podsvětí. On však vůbec není novým a svěžím větrem, ale starým, vyčůraným psem. Velice šikovně využívá neschopnosti ostatních partají, kde se jejich vedení omezilo pouze na udržování svých koryt a mocenských pozic za každou cenu-tedy i za cenu ztráty vlastní tváře. Dále ve své snaze zakrýt své vlastní špinavosti z let minulých ztrácejí drahocenný čas a nestačí včas reagovat na politické rejdy.
 
Babiš-kdysi pochlebovač KSČ je v současnosti tvrdým podnikatelem, který upevňuje své pozice na politickém poli. Jak to dělá? Má na to prostředky, které sedřel z lidí a vydělal na tom, že on, ač třeba prevít Klaus tvrdil, že startovní čára je pro podnikání pro všechny stejná, měl při startu svého podnikání značný náskok, jenž byl vytvořen ještě za vlády KSČ. Marketingově se Babiš na politické scéně prezentuje také odlišně než ostatní partaje. V oblastech kde lze uplatnit přímost, ji uplatňuje se vší vehemencí a nebojí se použít i pejorativních výrazů. Tato přímost a akčnost mnoho lidí uchvacuje. Obdobného postupu využíval především Adolf Hitler, který byl ještě důraznější. Ta razance má dozajista své kouzlo, ale Babiš na rozdíl od Hitlera není žádnou zárukou změny společenského řádu v naší zemi.
 
Staré politické strany se především soustřeďují na souboje mezi sebou v aréně zvané parlament a senát. Toto kolbiště je však velice malé a Babiš to velmi dobře ví. Proto volí ve svém souboji témata, která oslovují většinu společnosti a svůj boj směřuje právě do středu společnosti, kde se jeho postoj stává všeobecným tématem a také příčinou určitého společenského rozkolu. Na základě této vnitřní politiky získává jeho hnutí politické body a dochází ke koncentraci moci v rukách Babiše. Moc ekonomická je velmi úzce provázána s mocí politickou a při rozumném a vyváženém aplikování se násobí obě dvě. Tato situace se ze společenského pohledu stane nebezpečnou, neboť dojde k vytváření jednostranné legislativy šité na míru právě Babišovi. Do určité míry jde o proces, který kdysi aplikovala na společnost KSČ, když do ústavy byla zanesena vedoucí úloha strany. Babiš na to jde akorát z jiné strany a využívá jisté ústavní nedokonalosti a její zneužívatelnosti.
 
Vůbec se nedivím, že Babiš volby vlastně vyhrál. ČR se pod vládami ODS, ČSSD, KDU-ČSL, TOP, a Zelených stala ubohou montovnou západu, kde je minimální mzda na ubohé úrovni, nezaručující důstojné přežití. České mzdy jsou ve srovnání s Německem, Rakouskem, Belgií, Dánskem, Slovinskem, Chorvatskem, Řeckem tristní a nedím se vůbec tomu, že se nám západ a střední Evropa doslova směje. Jsme proti nim ubožáci. Vůbec to není vinou dělnické třídy nebo nechutí Čechů pracovat. Češi dřou více než Němci, ovšem za čtvrtinový plat, protože většinu prostředků požerou politici, vláda, manažeři, lichváři a bankovní sektor. Opravdu Češi dělají za suché z nosu-vím z vlastní zkušenosti z práce v Německu a to v Německu není ani třetinová buzerace jako u nás. Tam se dělá v poklidu-žádné závodění. Tohoto šlendriánu nás však Babiš asi nezbaví. V Německu to funguje asi tak, že je tam aplikován sociální kapitalismus, kdežto u nás jde o mafiánský kapitalismus nejhrubšího zrna.
 
Shrnuto  a podtrženo - Babiš mě zatím nepřesvědčil o čistotě své politiky a není tedy novým svěžím větrem. Staré politické strany-tam je škoda slov - ty už nemají šanci samy něco napravit. Jsou natolik svázány se svou minulostí, že nemohou samy sobě utéct a jen blbec by jim dal hlas. Jsou prolezlé korupcí, šmelinou a zločinem. To nejhorší však je zrada na vlastním národu.
 
Kdyby se jednou náhodou stalo, že se národ probudí a sjednotí a svrhne toto bahno tak se nesmí bát. Nesmí se bát vzít do rukou zbraň, protože samet je k ničemu. Zrádci a kolaboranti patří ke zdi. Tím bude vytvořeno memento pro příští generace a nové politiky, že zrada, podvod, klam a kolaborantství dovede národ potrestat se vší důkladností.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…