Ondřej Höppner: Oteplovací velepodvod v Paříži

01.12.2015 18:28

Ondřej Höppner připomíná, že politikům, kteří nyní v Paříži v soudružské jednotě s Billem Gatesem a spol. předstírají boj s klimatem, jde pouze o to, jak vytáhnout další peníze z našich peněženek na jejich šílená dobrodružství vedoucí svět do zkázy.

Ondřej Höppner: Oteplovací velepodvod v Paříži
Foto: Vlada.cz
Popisek: Bohuslav Sobotka se zúčastnil klimatického summitu v Paříži

O pouhých 0,8 stupňů Celsia se oteplilo za posledních 150 let. Na summit proti globálnímu oteplování se však sjelo rekordních 50 tisíc lidí, z toho nejméně polovina zástupců vlád, mezivládních a nevládních organizací a agentur OSN. Na letišti hosty přivítalo chladné, větrné počasí, kterému mnozí chytře čelili tím, že si drželi klobouky. Podle mnohých se tu a tam snesla i nějaká ta sněhová vločka jako symbol přátelství, míru a porozumění. Držet si klobouky je vlastně dobrý nápad, když se řítíme z kopce.

Minuta ticha jako oslí můstek

Summitu předcházely demonstrace po celé Paříži – navzdory zákazu shromažďování, který ve městě nad Seinou platí od nedávných teroristických útoků. Protestující, z nichž bylo 350 zadrženo, chtěli vyjádřit svůj nesouhlas se současným stavem "rozbouraného světa" a své opovržení nad politiky, kteří to způsobili. Účastníci summitu, v čele s potrefeným prezidentem Hollandem si to ale vyložili tak, že „v ně veřejnost vkládá velká očekávání.“

Děti našich dětí a také děti jejich dětí jistě budou mít datum pařížské monstr-schůze zatržené v kalendáři a některé z nich možná jako den, kdy „marnost a zoufalství opět nezvítězily nad kroupami a suchem“

Aby bylo jasno, že nejde o nějakou legraci, uctili přítomní politici minutou ticha oběti teroristických útoků. Což o to, tak se děje i před fotbalovými zápasy. Jenže nejsou to fotbalisté, kvůli nimž vznikl a prosperuje takzvaný islámský radikalismus.

Politici tak dali madiálně najevo, že soucítí s pozůstalými těch, jejichž smrt svou politikou zavinili. Nejvíce zticha byl během této takřka ironické minuty prezident Spojených států, jejichž zahraniční politika je nejen přímou příčinou vzniku válek v arabském světě, ale i následné uprchlické vlny.

Minutou ticha za oběti terorismu byl postaven oslí velemost mezi klimatem a Islámským státem, jejichž souvislost by nedokázal vymyslet ani džihádista v potemnělé jeskyni po několika dýmkách opia. Na rozdíl od současných politických vůdců.

Mír je víc než bouřka

„Na této konferenci je v sázce mír. Boj proti terorismu a proti klimatickým změnám,“ zahřímal na úvod francouzský prezident Hollande - a hned bylo jasněji, o co tu vlastně jde. Samozřejmě, že ne o oněch 0,8 stupňů Celsia, o které se (prý) oteplilo za posledních 150 let. Tady se nebojuje proti ničemu menšímu než je počasí a proti faktu, že se občas mění... a pak také, ehm, za mír.

Slovo si vzal také prezident-spasitel (držitel Nobelovy ceny za mír) Barack Obama, jehož projev česká a zahraniční média označila za emotivní, ač byl všechno, jen to ne. Obama nenechal nikoho na pochybách, že fantazii se tady meze nekladou. Vykreslil posluchačům svou takřka halucinogenní vizi budoucnosti, kdy skrze průmyslovou produkci plynu do sodovek stoupají oceány o několik desítek metrů, jinde je zas sucho, klasy vadnou a vzniká tak (tady to máme!) uprchlická vlna nevídaných rozměrů.

Korunu všemu nasadila německá kancléřka Merkelová, která účastníky upozornila, že „miliardy lidí z celého světa upínají své naděje k tomu, čeho tady v Paříži dosáhneme.“ Kupodivu Obamovi neoponovala, že "uprchlická krize" je něco nesmírně báječného, neboť to přivede do Německa otroky, kteří zachrání tamní blahobyt důchodců.

Průlom špatným směrem

Naděje miliard, upínajících se k Paříží, ale vzaly hned zpočátku za své: Částka deseti miliard dolarů, kterou státy věnují do obnovitelných zdrojů bude zdvojnásobena!  Vznikne též tzv. Průlomová energetická koalice, kterou budou tvořit velké konglomeráty a nadnárodní společnosti, ano, přesně ty, proti kterým se den předtím v Paříži masivně demonstrovalo. Tedy: Jde primárně o byznys placený z veřejných zdrojů, z našich daní. Jako by - třeba právě u nás - té půl stovky miliard, které (aniž protestujeme) každý rok platíme "solárním baronům" a Babišově ropě z řepky, nebylo dost. Vše ve smyslu známého bonmotu: Nestačí jim, že žerou, kdyby ale při tom aspoň nemlaskali...

Děti našich dětí a také děti jejich dětí jistě budou mít datum pařížské monstr-schůze zatržené v kalendáři a některé z nich možná jako den, kdy „marnost a zoufalství opět nezvítězily nad kroupami a suchem.“

Jen v průběhu prvního dne nejabsurdnějšího "summitu světa" v dějinách kolísala teplota v intervalu asi 10 stupňů Celsia. Našince napadne, že nebýt summitu, byl by tento rozptyl jistě mnohem větší.

Vyšlo na protiproud.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…