Ondřej Höppner: Sexuální agrese ve jménu Alláha. Ohavná tvář německých médií. Vidí peklo a křičí ráj!

07.01.2016 10:35

Ondřej Höppner se zamýšlí nad silvestrovským násilím v německých městech a propagandistickou rolí médií, která o řádění uprchlíků uzavřela několikadenní pakt mlčenlivosti.

Ondřej Höppner: Sexuální agrese ve jménu Alláha. Ohavná tvář německých médií. Vidí peklo a křičí ráj!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Angela Merkelová

Německo je opět v šoku. Na Silvestra zaútočily ve čtyřech městech (Kolín nad Rýnem, Hamburg, Stuttgart a Düsseldorf) gangy imigrantů na německé ženy a dívky. Jde o první případ, kdy přistěhovalci, volně se pohybující na německém území, udeřili koordinovaně na více místech najednou.

 

Mnohé nasvědčuje tomu, že se hlavní německá média pokusila celou záležitost zamést pod koberec, ač šlo o nejhorší skupinovou sexuální agresi v poválečných dějinách Německa.

Nejčtenější deník Der Bild, zakládající si na objektivitě a na rychlosti, se této děsivé události věnoval až s několikadenním zpožděním – údajně proto, že neměl od policie dost informací. První velký článek (z 5. ledna) byl navíc opatřen titulkem, který zcela zjevně odvádí pozornost od merita věci. Zněl: „Nevíme, kdo je pachatelem“.

Německé ženy jako terč

Svědci se přitom shodují, že útočníci byli mladí muži tmavé pleti, hovořící cizím jazykem. Policista, který zasahoval na nádraží v Kolíně nad Rýnem, vypověděl, že kontroloval osm mladých mužů – a všichni byli žadatelé o azyl. Měli u sebe dokumenty povolující pobyt na území Německa. Zkrátka není nejmenších pochyb o tom, kdo je pachatelem.

V Kolíně nad Rýnem na hlavním nádraží a náměstí před katedrálou svatého Petra bylo kvůli oslavám nového roku několik tisíc lidí. Než došlo k útokům, stříleli agresoři do davu petardy a světlice.

Tragické oslavy Silvestra v Kolíně nad Rýnem před katedrálou

Sexuálně napadeny byly především Němky, které se přijely podívat na silvestrovský ohňostroj. Zatím je prokázáno více než sto případů obtěžování, napadení, krádeží a (zatím) dvě znásilnění. Podobné útoky hlásila policie i z Hamburku, kde skupiny mužů snědé pleti napadly ženy na nádraží, a ze Stuttgartu. Německý deník Bild napsal, že v Hamburku a Stuttgartu nahlásilo po Novém roce sexuálně motivovaný útok celkem 118 žen.

Celkem se do útoků zapojilo asi tisíc mladých mužů, kteří podle svědků pocházeli ze „severní Afriky nebo přilehlých oblastí.“

Zaskočená policie

Německou policii zastihla organizovaná agrese imigrantů zcela nepřipravenou. Ačkoli se pokusila zasáhnout, útočníci byli v převaze – a navíc skryti v davu.

Nepřipravená byla i německá média. Probrala se až za několik dní a  jasná fakta interpretují tak, že nejsou důkazy, policie podle médií připravena byla (vždyť přece zasáhla – či se o to aspoň pokusila) ale vyšetřování se ocitlo na mrtvém bodě, takže nic není možné ani potvrdit ani vyvrátit.

"Mlčení" německých médií vyvolalo vlnu kritiky. Ještě den po sexuálním běsnění popisovala lokální i celostátní média silvestrovskou noc jako klidnou a přátelskou. Všechno se provalilo až na sociálních sítích: "Imigranti se chovali jako zvířata. Byli jsme vyděšené, mnoho žen plakalo," zaznělo v jednom z mnoha příspěvků na Facebooku. 

Bývalý spolkový ministr vnitra Hans-Peter Friedrich se vyjádřil nečekaně jasně a ostře: "Je skandální, že německá média infomovala o události s několikadenním zpožděním. Jako by uzavřela pakt mlčenlivosti."

Politici kličkují na tenkém ledě

Německá politická elita zůstala jako přimražená - a tomu také odpovídá obsah komentářů příslušných politiků.

Kancléřka Angela Merkelová označila útoky za „odporné“ a vyzvala k tvrdým trestům. Mnozí Němci by od ní spíše očekávali omluvu a jistě by se rádi paní kancléřky také zeptali, jaké „šance pro Německo“ vidí v sexuálně motivované agresi proti bezbranným německým ženám a dívkám pod ohňostroji ozářeným nebem.

Policejní prezident Wolfgang Albers řekl: „Nevíme, kdo jsou pachatelé. Není žádný důkaz, kdo to udělal.“ Pan Albers zřejmě nepovažuje shodné výpovědi několika desítek svědků za dostatečně věrohodné. Místa, kde k útokům došlo, jsou přitom prošpikována policejními kamerami.

Ministryně pro rodinu Manuela Schwesigová v reakci na hromadné znásilňování prohlásila: „Ženy nejsou lovná zvěř. Pachatelé musejí být co nejrychleji pohnáni k zodpovědnosti, bez ohledu na to, jakého jsou původu a vyznání.“

V ulicích se rozpoutalo peklo

Ministr spravedlnosti Heiko Maas vyzval k důslednému vyšetření případu a k tvrdému potrestání. „To, co se stalo, je neomluvitelné. Zjevně máme co do činění s novou formou organizovaného zločinu,” dodal.

Žádný z citovaných politiků se v souvislosti se silvestrovskou agresí ani slovem nezmínil o imigrantech. Pouze ministryně pro rodinu měla dostatek „odvahy“, aby to aspoň naznačila – ve zmínce o „místě původu.“

Hlavní německá média tak opět odkryla karty: Jejich úlohou není (a nikdy nebylo) informovat, jak by se mohl leckdo naivně domnívat. Jejich role je vychovávat národ podle politického zadání z kancléřství. A tak zatímco mediální propaganda křičí: „ráj!“, v ulicích se rozpoutalo peklo.

Podle kolínských novin Kölner Stadt-Anzeiger se „pravicoví extrémisté domlouvají na sociálních sítích na útoku proti imigrantům“. A mnozí čtenáři se ptají: Pravicoví extrémisté nebo prostě jen občané, obyvatelé Kolína nad Rýnem, kteří si nechtějí nechat líbit agresi imigrantů proti svým ženám, dcerám, přítelkyním a matkám?

Nová forma organizovaného zločinu

Neuplyne den, kdy by v Německu v souvislosti s imigrační vlnou (milión přistěhovalců za jediný rok) nevzplál dům, auto či nebyl někdo zraněn. Množí se útoky na ubytovací zařízení pro uprchlíky: Ve srovnání s rokem 2014 vzrostl jejich počet čtyřikrát (850 případů). V souvislosti s uprchlíky došlo k 740 případům žhářství, zatímco v roce 2014 jich bylo jen šest.

Německý ministr spravedlnosti Heiko Maas také uvedl, že pro silvestrovské sexuální řádění „není polehčující okolností ani konzumace alkoholu“. To jistě ne, ale panu ministrovi zřejmě ušlo, že neexistuje jediný důkaz, že byli útočníci opilí. Jisté je jen to, že měli stejný cíl (ženy), udeřili ve velkých skupinách (až 100 členů) a nejméně na třech místech ve stejnou dobu.

Mnoho odborníků poukazuje na to, že koordinovaná akce tolika útočících skupin musela být připravena z jednoho centra. Rozhodně nešlo o řádění několika jednotlivců, zmámených alkoholem.

Silvestrovské útoky potvrdily, že schopnost imigrantů se rychle zorganizovat (například do úderné bojové jednotky) je velmi vysoká. Jistě k ní přispívá i fakt, že jsou vybaveni mobilními telefony (ač utekli ze své země před bídou). Podle některých průzkumů je mezi nimi až 80 procent mladých (bojeschopných) mužů.

Úderné bojové jednotky

Kolik z imigrantů bylo ve své zemi opravdu v nesnázích a kolik přijelo do Německa s jasnými instrukcemi, není známo a vlastně to ani nelze zjistit (tedy - bez mučení).

I kdyby byli instruovaní imigranti jen zlomkem z onoho milionu – Islámskému státu (nebo Muslimskému bratrstvu) se podařil „majstrštyk“, když implantoval pod vlajkou humanity do nejmocnější země v Evropě armádu, která si následně „až to bude třeba“ opatří zbraně na místě.

Fakt, že sexuální agresoři, legitimovaní policií v Kolíně nad Rýnem, měli povolení k pobytu, je jasným důkazem, že šlo o „čerstvé“ imigranty z aktuální uprchlické vlny. Svědčí to také o tom, že německé úřední síto, které imigranty dělí na „dobré“ (kteří dostanou potřebné dokumenty) a „špatné“ (kteří jsou pak deportováni do země původu), nefunguje.

Německá policie v souvislosti se silvestrovskými útoky na německé ženy a dívky pět dní po události neohlásila ani jediného podezřelého. Jediný výstup je v podstatě jen to, že se v Kolíně nad Rýnem letos možná nebude konat masopustní karneval.

Zbývá jediná otázka: Jak dlouho bude trvat, než rozhodující většina Němců pochopí, že nyní už je jedno, kdo je muž, kdo žena a kolik je komu let. Ohroženi jsou v jejich zemi úplně všichni. A s nimi celá Evropa.  

Vyšlo na protiproud.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

15:22 Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

Letos v pátek 12. dubna by bylo mému otci 100 let. Zemřel velmi mladý v roce 1963, bylo mu 39 roků. …