Ondřej Mrázek: Přízrak z Hradu

14.08.2013 9:08

Pro poslance pravicových stran ODS a TOP 09 v parlamentu je to noční můra. A pro novináře, kteří pro ně už pěknou řádku let poslušně pracují (v českých médiích skoro všichni), jakbysmet. Co bude dál, ptají se zoufale a jejich hysterie nezná mezí.

Ondřej Mrázek: Přízrak z Hradu
Foto: Petr Kupka
Popisek: Prezident Miloš Zeman v Osvětimanech

Protekční V.I.P. svět, který si před lety vytvořili, a na jehož pohodlí a výhody si zvykli, se otřásá v základech. Kostlivci vypadávají ze skříní jeden za druhým, najevo vycházejí otřesná fakta o neschopnosti, hamižnosti a zkorumpovanosti politiků, kteří přivedl zemi do krize a z velké části jejích obyvatel učinili chudáky.

Z vychytralých suverénů jsou najednou uražení chudáčci a vystrašení zbabělci. Z hrdinů kapitalismu podvodníci a zloději. Pandořina skříňka se otevřela, pravda o praktikách V.I.P. elity se dostala na veřejnost a krajem se vine smrad jako z dlouho nevyčerpané žumpy.

Největší potupou je pro ně skutečnost, že příčinou očistného velkého třesku je jejich největší nepřítel a přemožitel knížete Miloš Zeman, kterého lidé navzdory mediálním pomluvám a urážkám zvolili v přímé volbě prezidentem republiky. Od té doby Zeman nedělá nic jiného, než jen plní sliby, které dal občanům ve své předvolební kampani: bojovat proti korupci, zamezit dalšímu rozkrádání země a přivést zemi k předčasným volbám.

Jen si představme, jak trapně se musí Zemanovi nesmiřitelní odpůrci cítit: byli to přece oni, kdo z něj démonizováním vytvořili temný přízrak, kterému není nic svaté. Jaké muselo být jejich překvapení, když se „Přízrak z Hradu“ skutečně zhmotnil, ale ne jako populistický apoštol lůzy a spiklenec zlého Ruska, jak se jej pokoušeli vykreslit, ale jako státník, který s nimi zatočil přesně tak, jak svým voličům slíbil.

Vystřízlivění politiků ODS a TOP 09 je horší kocoviny a jejich hysterické výroky připomínají řev medvěda zahnaného do kouta. Místopředsedkyně
 ODS Miroslava Němcová se například nechala slyšet, že Sněmovna by se měla symbolicky rozpustit 21. srpna, protože pak začne období temna jako po sovětské okupaci v roce 1968. ODS je ostatně v šíření rusofobie jako propagandistické zbraně nedostižná. Konkurovat ji snad může jen kníže Schwarzenberg a jeho věrný pobočník, exministr financí Kalousek. Ti ve svých postmocenských halucinacích vidí v Přízraku z Hradu každou noc ve snu ďábelského posla pekla řízeného na dálku (jako americké drony) antikristem Putinem přímo z Kremlu. Bůh je ochraňuj!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ondřej Mrázek - profil

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

15:22 Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

Denní glosy Petra Hampla.