Otevřený dopis Bohuslavu Sobotkovi: "Vyhoďte Andreje Babiše!"

21.03.2017 16:20

Dopis premiérovi Bohuslavu Sobotkovi

Otevřený dopis Bohuslavu Sobotkovi: "Vyhoďte Andreje Babiše!"
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Vážený pane premiére,

zdá se, že se věci ve vládě nedaří, jak by měly. Naposledy jste vyměnil ministra průmyslu a obchodu Mládka, přestože jste nás ještě předtím ujišťoval, že ve vládě zůstane. Předtím musel pro podezření z korupce a po slabém komunálním výsledku ČSSD ukončit svou činnost ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček. Chápu, musíte se snažit. Hlavní volby do poslanecké sněmovny Vás čekají už za sedm měsíců a tam se teprve ukáže, jak Vaše strana, ale i Vy kariérně dopadnete. Dokonce jste si na pomoc najal zahraniční politické poradce, aby Vám s kampaní pomohli. Nevím, zda je téma progresivního zdanění plodem Vaší nové spolupráce, ale ve srovnání s děním ohledně Vašeho jistého podřízeného ministra, se tradiční brnkání na sociální notu moc neuchytilo, nemám pravdu?

A tak zatímco vy měníte ministry z vlastní strany a hledáte téma pro blížící se volby, jeden z Vašich ministrů střádá jednu nepříjemnou aféru za druhou. Dotační podvody a machinace s evropskými penězi ohledně jisté rodinné farmy, ovlivňování vyšetřování, spolupráce s STB, likvidační praktiky vůči konkurenci, EET, … mám pokračovat? Asi nebude třeba, však to všechno moc dobře víte. Máte zajímavého kolegu-podřízeného. Co mě také velice zajímá, jak tento člověk vystupuje vůči Vám. Naposledy se dokonce nechal slyšet, že s vámi svoje dluhopisy řešit nebude, protože Vám do toho nic není. To je panečku kalibr. Rozumím, máte to těžké, jste sice formálně jeho nadřízený, ale co s ním máte dělat, když ho lidé mají rádi a on na každého něco ví.

Prozradím Vám něco, co vám asi žádný z Vašich jistě dobře placených poradců neřekl. Od premiéra bychom očekávali diplomaticky řečeno, alespoň tolik odvahy a sebeúcty, aby ze sebe nenechal dělat šaška.

Abychom si rozuměli, já jsem Vás nikdy nevolil, ale jednou máme demokracii, tak Vás jako svého premiéra respektuji. Bohužel pro Vás, tato role s sebou nese kromě mnoha příjemných věcí i nepříjemnosti a výzvy. Tato výzva je nyní před Vámi a je na Vás jak se k ní postavíte. Buď budete dále strkat hlavu do písku, anebo s vědomím všech rizik zariskujete, bouchnete pěstí do stolu a AB pro všechny jeho kauzy i za cenu předčasných voleb jako ministra vyhodíte.

Volba je na vás, již před ní nelze strkat hlavu do písku – to může jednomu snadno zlomit vaz. Jak chcete aby si Vás lidé pamatovali? Jako člověka, který našel odvahu postavit se silnějšímu protivníkovi a zvítězit, nebo jako šaška?

Vidíte, už jsme u konce, dokonce ani dál nemusíte hledat téma pro nadcházející volby. Věřím, že vyšetřovatelé toho ve složce AB najdou dost a veřejnost to bude velmi zajímat. Tak na co ještě čekáte?

S přátelským pozdravem a vírou, že opravdu bude líp.

Tomáš Drška
a níže podepsaní

Petici můžete podepsat ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Žák: Problémy Ústeckého kraje mi nejsou a ani nemohou být lhostejné

10:49 Zdeněk Žák: Problémy Ústeckého kraje mi nejsou a ani nemohou být lhostejné

Jsou totiž stejně jako kdekoliv jinde v naší vlasti výhradně důsledkem nekompetentní správy věcí veř…