Otevřený dopis premiérovi ČR

26.02.2017 11:59

Otevřený dopis premiérovi ČR ve věci exekutorských úřadů

Otevřený dopis premiérovi ČR
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační koláž.

Vážený pane premiére,

jako občané České Republiky se na Vás touto cestou obracíme, protože si myslíme, že je nutné urychleně jednat a napravit situaci okolo exekutorských úřadů. Jsme přesvědčeni, že při vymáhání dluhu je třeba ctít právní principy, a také respektovat lidskou důstojnost všech zúčastněných stran, a bohužel si nemyslíme, že by tomu tak v současné době bylo.

Nedávná tragická smrt pana Jaroslava Janoty by pro nás všechny měla být velkým varováním – hodně toho bylo řečeno o nepoctivých vymahačských praktikách, mockrát bylo poukázáno na oblíbené právní kličky, ale my jsme už příliš dlouho nečinní. Špatná legislativa ničí životy statisíců českých občanů, a vláda se nemá k žádnému rozhodnému kroku. Chceme, aby naše dluhy vymáhali lidé, kteří se nebudou snažit zbohatnout na cizím neštěstí. Aby to byli lidé, kteří nebudou mít motivaci obcházet zákony.

Chceme, aby práci exekutora vykonával tabulkově placený státní zaměstnanec, nikoli na provizi závislý podnikatel, jako je tomu dnes. Jakékoli dosavadní pokusy o regulaci jejich živnosti tento problém bohužel neřešily, pouze částečně mírnily jeho dopady.

Rádi bychom, aby se tímto tématem poslanecká sněmovna zabývala pokud možno ještě před letošními volbami, věříme totiž, že by v současné atmosféře bylo možné navrhnout zákon, který by získal podporu napříč politickým spektrem.

Děkujeme za Vaši pozornost.

Petici můžete podepsat ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 350. díl Dao de ling

11:50 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 350. díl Dao de ling

V dnešní pomatené době mnozí hledají nějaký pevný kmen, o který by se opřeli nebo zachytili. Může to…