Otevřený dopis premiéru Babišovi

18.02.2018 14:07

Dopis k protikuřáckému zákonu.

Otevřený dopis premiéru Babišovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Cigaretové nedopalky

Važený pane premiére,

jsem chirurg ve výslužbě a za svou padesátiletou praxi ve zdravotnictví jsem viděl umírat hodně pacientů na následky kouření, ať aktivního či pasivního. Je velmi hezké že jste se zasadil o schválení protikuřáckého zákona kterým zakazujete kouření v restauracích a kuřáci chodí kouřit na ulici bez ohledu na počasí, okolí atd. Ptám se Vás tedy proč existuje tak složitý zákon? Nebylo by jednodušší a účelnější zavést v restauračních zařízeních pouze kuřácké stoly, nad kterými by byly instalovány nehlučné digestoře – odsavače zajišťující pro okolí nekuřácké prostředí? Taková investice není nákladná, digestoř lze pořídit cca za 3000 Kč a celkové náklady včetně roury odvádějící kouř by byly cca 20 000 Kč na čtyři stoly.

Doufám, že tento náš nápad přednesete v parlamentu, že bude schválen a následně uveden do praxe. Zajistíte tím, že se provozovatelům restauračních zařízení  vrátí jejich klientela a spokojeni budou, kuřáci, nekuřáci i provozovatelé.

MUDr. Bohdan Babinec, CSc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…