Otevřený dopis šéfa Vězeňské služby: Nikdy jsem nepřestal být generálním ředitelem

05.01.2016 11:18

Generální ředitel Vězeňské služby ČR Petr Dohnal zaslal na přelomu roku ředitelům věznic a vazebních věznic otevřený dopis následujícího znění:

Otevřený dopis šéfa Vězeňské služby: Nikdy jsem nepřestal být generálním ředitelem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Generální ředitel Vězeňské služby Petr Dohnal

"Vážené kolegyně, vážení kolegové, dovolte mi, abych Vás touto cestou oslovil a především Vám všem poděkoval za kvalitní plnění pracovních a služebních úkolů a dalších povinností spojených s vámi zastávanými vedoucími místy v období, které je pro Vězeňskou službu nelehké. Věřím, že i přes současnou zdánlivou nepřehlednost ve vedení vězeňské služby, se nadále věnujete svým povinnostem nestranně a na vysoké profesní úrovni. Věřím také, že vaše znalost kompetencí ministra spravedlnosti  ve vztahu ke generálnímu řediteli Vězeňské služby vám umožňuje dostatečnou orientaci v množství všemožných „informací“, které se v otázce současného vedení VS ČR objevily v médiích.

Dne 18. 12. 2015 jsem byl na základě pravomocného rozsudku Městského soudu v Praze  navrácen  ministrem spravedlnosti ČR JUDr. Robertem Pelikánem, Ph.D. na služební místo generálního ředitele VS ČR, ze kterého jsem byl dne 4 .4. 2014 v rozporu se zákony této země odvolán.  Po více jak roce se tedy znovu fakticky ujímám vedení VS ČR, ačkoli v souladu s platným právem jsem od okamžiku svého ustanovení v roce 2012 nikdy nepřestal být jejím generálním ředitelem. Tohoto opětovného vedení se ujímám s odhodláním i náležitou pokorou.

S odhodláním pracovat vždy ku prospěchu VS ČR a pro budování jejího dobrého jména, s odhodláním řídit se ve službě za všech okolností zákonnými předpisy a spolupracovat s opravdovými profesionály. S pokorou pak vůči nelehké práci všech příslušníků a zaměstnanců VS ČR v jednotlivých vazebních věznicích a věznicích, vůči služebnímu místu které zastávám a v neposlední řadě i vůči úkolům a povinnostem, které nás společně čekají.

Vážené kolegyně, kolegové, přestože začátek roku 2016 pro nás nebude jednoduchý, přeji Vám všem do nového roku hodně zdraví, štěstí, mnoho sil i optimismu pro vaši náročnou práci  jak v soukromém, tak v profesním životě. Těším se na setkání s vámi."

Originál dopisu je zde. 

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O ruských špionech

16:14 Petr Hampl: O ruských špionech

Denní glosy Petra Hampla.