Otevřený dopis taxikářské společnosti zastupiteli Humplíkovi: Vyzýváme k řešení problémů

30.05.2016 18:36

Otevřený dopis, kterým Taxi Praha reaguje na vyjádření pražského zastupitele Filipa Humplíka o kontrolách společnosti Uber.

Otevřený dopis taxikářské společnosti zastupiteli Humplíkovi: Vyzýváme k řešení problémů
Foto: Archiv
Popisek: Taxi

Vážený pane zastupiteli,

dovolte mi, abych jménem největšího pražského dispečinku reagoval na Vaše vyjádření, která otiskl server Echo 24 v článku o únorových kontrolách pražského magistrátu zaměřených na službu Uber. Přiznám se, že při jejich čtení jsem byl velmi překvapený.

„Vláda práva, právní stát. Pro někoho to jsou prázdné fráze do předvolební kampaně, pro mě osobně nejvyšší hodnoty, které by měl každý politik hájit bez ohledu na politickou orientaci.Protože i když občas porušení pravidel v daný moment může vypadat jako “správné” nebo “výhodné”, z dlouhodobého hlediska se prostě vyplatí pravidla dodržovat “, píšete ve svém článku z počátku března. Pravda, byl na jiné téma. Netýkal se pražské taxislužby ani služby Uber, přesto bych od politika očekával jistou míru myšlenkové konzistence.

Pokud považujete dodržování práva za nejvyšší hodnotu, musím se Vás zeptat, jak je možné, že v této zemi už téměř dva roky provozuje jedna firma činnost, které naplňuje všechny znaky taxislužby, přesto jí stačí říkat, že dělá něco jiného a nemusí dodržovat pravidla, která jinak platí pro všechny, kteří v této oblasti chtějí podnikat.

Co jste udělal pro to, aby na takovéto nekalé praktiky nedopláceli ti, kteří pravidla neporušují?

Aby bylo jasno. Služby Uber se nebojíme. Věříme, že když budeme dělat svou práci poctivě a budeme zákazníkům poskytovat služby nejvyšší úrovně, bude naše podnikání úspěšné. Nemáme nic proti konkurenci. Tržní prostředí může naopak Pražanům v oblasti taxislužby přinést řadu výhod jako jsou nové prostorné vozy, úslužní a poctiví řidiči nebo moderní mobilní aplikace. Jenže soutěž musí být férová. Buď budou všechny firmy dodržovat cenové předpisy a využívat řidiče, kteří mají požadovanou licenci nebo požadavky na provozovatele taxislužby zrušme plošně.

Myslím, že místo kritiky úředníků, kteří se snažili splnit své kontrolní povinnosti, by bylo lepší zamyslet se nad tím, jak narovnat podmínky na trhu a jakým způsobem se zbavit nepoctivých podnikatelů, kteří svým počínáním poškozují nejen reputaci taxislužby, ale i pověst města, jehož jste zastupitelem. Rádi Vám při hledání odpovědí na tyto otázky budeme s kolegy nápomocni. Jestliže Vám skutečně jde o zlepšení úrovně taxislužby v hlavním městě, pak máme stejný cíl.

S úctou

Patrik Altman
jednatel společnosti

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…