Otto Chaloupka: Střet extrému s extrémem

28.09.2013 9:09

Střet policie s extremisty v Ostravě-Zábřehu na protiromské demonstraci e – demonstrace dlouhodobé neschopnosti odpovědných lidí a celkové selhání státu.

Otto Chaloupka: Střet extrému s extrémem
Foto: red
Popisek: Otto Chaloupka

„Je to střet extrému s extrémem, který svým extrémním selháním umožňuje dlouhodobě tento stát a celkový alibismus západního světa vůči neřešenému a dlouhodobě odsouvanému problému,“ komentuje čerstvé události z Ostravska bývalý poslanec a předseda Sdružení pro otázky nepřizpůsobivých Otto Chaloupka.

Otto Chaloupka na Evropské půdě poslední tři roky obhajuje pověst České republiky, kterou trvale poškozují nejrůznější organizace zaštítěné takzvaným „rasismem“ české společnosti. Bývalý poslanec dlouhodobě připravuje novou legislativu v této citlivé sociální oblasti. Před časem se rozhodl založit Sdružení, které chce pozitivně a zároveň naprosto otevřeně mluvit o problematice, která tradičně vyvolává vášně v celé společnosti.

„Je nepřijatelné, aby takzvaná „ulice“ brala zákon do vlastních rukou, to říkám pořád. Ale je důležité také nahlas říct, že řešení „ulice“ je vždy poslední možností, které většinová společnost mlčky nejen toleruje, ale dokonce podporuje. Chyba není zdaleka jen na straně mediálních extrémistů,“ říká otevřeně Otto Chaloupka.

Podle předsedy nově založeného sdružení už není možné přehlížet očividné zneužívání demokratického systému lidmi, kteří ve svobodném prostředí vidí jen příležitost k vlastnímu lehkovážnému stylu života. Otto Chaloupka se navíc opírá o dvacetiletou zkušenost ze života ve Spojených státech, které historicky procházejí velmi složitým soužitím nejrůznějších etnik a sociálních menšin.

„Pravidla. To opakuji pořád dokola. Máte tady společnost lidí, kteří se dobrovolně zbavili části legitimních svobod, aby dodržovala pravidla. Pak máte společnost lidí, kteří jakákoli pravidla odmítají. Neodsuzuji to. Ale pokud jeden hráč ve sportovní hře nerespektuje obecně- závazná pravidla, tak je vyloučen ze hry. Nepřepisují se pravidla pro skupinu sportovců, kteří pravidla nerespektují. Ti se postaví mimo hru a je na nich, co s tím udělají,“ vysvětluje Otto Chaloupka a dodává, že pouze otevřený dialog bez klišé a politických „korektností“ může současný bobtnající problém vyřešit bez násilí v ulicích a projevy extremismu.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Otto Chaloupka

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

15:22 Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

Na 1. května 2024 připadá 20. výročí našeho vstupu do Evropské unie. Náš veřejný a mediální prostor …