P.C. Roberts: 15 roků průhledné lži o 11. září

12.09.2016 12:56

S 11. zářím 2001 se pojí řada spikleneckých teorií. Jednou z nich je i vládní torie o tom, jak hrstka Saudů přechytračila americký národní bezpečnostní stát.

P.C. Roberts: 15 roků průhledné lži o 11. září
Foto: YouTube.com
Popisek: Útok na Světové obchodní centrum 11. září 2001

Když přemýšlíme o 11. září je dobré oddělit názor expertů od zcela nepravděpodobných vysvětlení. K názorům expertů řadíme i názor 2600 stavebních inženýrů a nejvýznamnějších architektů, seskupených do sdružení Architekti a inženýři pro pravdu o 11. září, kteří před časem zaslali Kongresu USA žádost o skutečné vyšetření případu. Dále je zde Sdružení hasičů pro pravdu o 11. září, je zde Sdružení pilotů pro pravdu o 11. září, jsou zde fyzikové a chemici, kteří analyzovali prach ze suti zřícených dvojčat a srovnávali jej s prachem, který vzniká při řízených demolicích – a shledali nevyvratitelnou shodu. A jsou zde i někdejší vládní úředníci, kteří vyslovili názor, že kdyby 11. září proběhlo tak, jak líčí vláda, následovalo by okamžité a důsledné vyšetřování předmětné události – které v tomto případě ovšem nenásledovalo.

Všechny tyto skupiny kvalifikovaných a zkušených odborníků tvrdí, že vládou vyprávěný oficiální příběh o 11. září je falešný. Architekti, inženýři a vědci uvádějí, že takto vyprávěný příběh odporuje nejzákladnějším fyzickým zákonům. Hasiči a údržbáři z dvojčat tvrdí, že uvnitř budov slyšeli celou řadu výbuchů, z nichž první vycházely ze sklepních prostorů ještě předtím, než letadla do dvojčat narazila. Zkušení vojenští i civilní piloti pak mají za to, že manévry letadel při útoku na budovy Dvojčat byly mimo schopnosti únosců. Spolupředseda a právní zástupce tzv. Komise pro 11. září sepsali společně knihu, ve které uvedli, že americká vláda komisi lhala, a že tato komise byla de fakto vytvořena proto, aby ve svých závěrech neuspěla.

Takže shrnuto: důkazy oficiální příběh nepotvrzují

Tohle ovšem už dávno víme. Nevíme ovšem, kdo je za případ odpovědný. Nepřímé důkazy nicméně podporují podezření, že jde o neokonzervativce, jejichž už tehdy vysoké vládní úřady by jim akci pod falešnou vlajkou spáchat umožnily, stejně jako by jim umožnily odkládat či odklánět vyšetřování od správného směru minimálně do doby, než oficiální příběh bude tzv. vytesán do kamene

Od Izraelců též víme, že lidé v izraelské vládě byli o o útoku informováni předem, čímž se mohlo stát, že to byli právě izraelští kameramani, kteří byli na místě a v pohotové akci, když letadla do Dvojčat nalétávala.

Listy vyjadřující neokonzervativní postoje už v roce 1990 volaly po novém Pearl Harboru, kterým by USA zahájily válku za americkou hegemonii ve světě. S tím, že prvním cílem by měl být Střední východ s přednostním pořadím pro Irák, Sýrii, Irán a Libyi – a to okamžitě poté, co se záminka pro útok najde.

Za čtvrt století, které jsem ve washingtonských úřadovnách strávil, rozumím velmi dobře tomu, že kdyby se 11. září sběhlo skutečně tak, jak oficiální příběh uvádí, Bílý dům, Kongres a média by spustila nekontrolovaný řev, žádající vysvětlení, jak se mohlo stát, že pár Arabů napálilo americký národní bezpečnostní systém. Všech 16 amerických zpravodajských agentur a spolu s nimi i zpravodajské agentury jejich vazalů z NATO by bylo na nohou – ale namísto očekávaného poplachu odmítala vláda USA po dobu celého jednoho roku případ šetřit. Což se prokázalo jako dostatečná doba k tomu, aby se důkazy zlikvidovaly.

A tak bylo 11. září zužitkováno k válkám, které zničily sedm zemí a zabily miliony lidí, přivedly na svět miliony uprchlíků a dalo podnět ke vzniku amerického policejního státu, jenž je mnohem větším nebezpečím pro svobodu a demokracii, než je muslimský teroriamus.

Vybral a přeložil Lubomír Man

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …