P. C. Roberts: Další západní kachna ze Sýrie?

05.04.2017 19:51

Tvrzení, že v úterních ranních hodinách použila Sýrie proti svým nepřátelům v provincii Idlib chemickou zbraň, nese pachuť dalšího kusu západní zharmonizované a prostituující se propagandy proti prezidentu Asádovi a Rusku.

P. C. Roberts: Další západní kachna ze Sýrie?
Foto: Hans Štembera
Popisek: V ulicích Damašku

Všimněme si, co k případu uvádí skutečný žurnalista Paul Antopulos z webu Information Clearing House:

Přinejmenším 58 lidí přišlo o život při domnělém strašném plynovém útoku v provincii Idlib. Zajímavé je, že ještě předtím, než mohlo být zahájeno jakékoli šetření, kdo za útok odpovídá, odsoudil za něj vysoký představitelka EU pro věci zahraniční a veřejnou bezpečnost F. Mogheriniová syrskou vládu – a to tímto prohlášením:

„Asadův režim nese zodpovědnost za „strašný" syrský „chemický" útok".

Toto podezřele pohotové obvinění z úst vysoce postavené osobnosti EU má zřejmě sloužit jako precedens pro situace, kdy se politický pokřik spouští ještě předtím, než je možno dodat k případu jakékoli pravdivé informace.

Samozřejmě izraelský premiér Benjamin Netanjahu se k odsudku syrské vlády pohotově připojil a stejně tak učinila i organizace Amnesty International. 

Text k připojené fotografii z webu Information Clearing House:

Bílé helmy, financované organizací NATO a státy Perského zálivu, ošetřují oběti domnělého útoku sarinem v provincii Idlib – a to holýma rukama a bez masek. Což je v křiklavém rozporu s lékařskou procedurou, kterou je nutno při tomto typu útoku používat...

(vybral a přeložil Lubomír Man)

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…