P.C.Roberts: Putin mi slíbil ruský pas

01.12.2016 14:03

Poté, co mě nejkanálovější americký deník Washington Post spolu s dvěma stovkami dalších Američanů označil za „ruského agenta", napadlo mě, že bych tuto absurditu mohl roztočit do vyšších obrátek tím, že coby ruský agent požádám prezidenta Putina o vydání ruského pasu.

P.C.Roberts: Putin mi slíbil ruský pas
Foto: kremlin.ru
Popisek: Vladimir Putin, prezident Ruské federace

Ten by mi totiž proti americkým úřadům, které mě po tomto obvinění - z něhož jako nejvážnější uvádí Washington Post mou podporu Trumpa - jistě přijdou zatknout, mohl poskytnout diplomatické krytí.

Prezident Putin se do mé hry s gustem zapojil a před pár hodinami mi dal vědět, že můj ruský pas je připraven.

Ruská agentura Sputnik k případu uvedla:

Paul Craig Roberts, který jako náměstek ministra financí sloužil v někdejší Reaganově vládě, požádal prezidenta Vladimíra Putina o ruský pas. Učinil tak v reakci na článek v deníku Washington Post o tzv. ruské propagandě v USA. V dopise, který je jakoby psán Putinovi, ale autor jej v ironickém tónu zveřejnil jen na svém webu, Roberts píše:

„Nyní, kdy agent CIA C.Timbery, skrývající své pravé zaměstnání za činností novinářskou, prozradil čtenářstvu Washington Post, že jsem ruský agent, napadlo mě, zda bych Vás nemohl požádat o vydání ruského pasu, abych tak pro sebe získal aspoň ždibíček diplomatického krytí. Dověděl jsem se totiž, že jste už poskytl ruský pas Stevenu Seagalovi, a tak doufám, že coby ruský agent budu pro vás stejně užitečný jako herec, který vás ve filmech učí jen střílet. V žádném případě pak nevěřte Vašim ruským oponentům z řad tzv. atlantickým integralistů, kteří Vás budou přesvědčovat o tom, že v pozadí mé žádosti o ruský pas je složitá hra CIA, která má nás dva dát dohromady jen proto, abych Vám mohl škodit. Ani má kritika washingtonského zvyšování napětí mezi nukleárními mocnostmi a podpora Vaší politiky toto napětí naopak snižovat, nikdy nebyla a ani dnes není mým špionážním taktickým tahem. Skutečně dávám přednost tomu, aby Svět v důsledku thermo-nukleární války nevyletěl do povětří.

Tímto svým postojem jsem se samozřejmě stal v USA osobou krajně podezřelou, ale doufám, že v Rusku bude takovýto postoj přijatelný.

Pochopitelně na mě budou mít teď v USA pifku za to, že jsem se stal členem americké vlády a tedy též držitelem nejtajnějších vojenských a bezpečnostních informací jenom proto, abych to mohl coby ruský agent zneužít. Jsem si ostatně jist tím, že Washington Post brzy odhalí, že jak agent KGB Ronald Reagan, tak já, jsme bohatým snižovali daně s jediným cílem: utlačit americký lid do té míry, že povstane a kapitalistický režim v USA svrhne."

Jak už shora řečeno, Kreml na Robertsovu hru coby ruského agenta přistoupil a oznámil mu, že věc zváží hned poté, co Roberts svou žádost o ruský pas vyplní a ruskému zastupitelskému úřadu ve Washingtonu.

Překlad: Lubomír Man

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O ruských špionech

16:14 Petr Hampl: O ruských špionech

Denní glosy Petra Hampla.