P. C. Roberts: Ředitel zpravodajství Clapper znepokojen únikem informací

12.01.2017 19:47

Ředitel Národní zpravodajské služby Jamese Clapper vydal prohlášení, ve kterém vyjadřuje „hluboké znepokojení" nad únikem dokumentace obviňující Rusko z autorství kompromitujících osobních a finančních informací proti Donaldu Trumpovi.

P. C. Roberts: Ředitel zpravodajství Clapper znepokojen únikem informací
Foto: pixabay.com
Popisek: Sledování - ilustrační foto

Citujme doslovně ze zprávy Úřadu ředitele Národní zpravodajské služby Jamese Clapppera: „Večer jsem mluvil s nově zvoleným prezidentem Donaldem Trumpem a diskutovali jsme o nových mediálních zprávách, které se týkají naší tiskové konference z minulého pátku. Vyjádřil jsem hluboké znepokojení nad únikem informací, které se objevily v tisku a oba jsme se shodli, že jsou velice devastující a škodlivé pro národní bezpečnost.

Právě tak jsme mluvili o dokumentu soukromé bezpečnostní agentury, který obíhal v posledních měsících mezi médii, členy Kongresu a Senátu, a to ještě dříve než o tom věděla Zpravodajská služba. Zdůraznil jsem, že tento materiál není produktem amerických zpravodajských služeb a nevěřím, že by mohlo dojít k úniku ze Zpravodajské služby. Služba nevydala žádné rozhodnutí o tom, že by informace měly být spolehlivé a v žádném případě jsme neopírali naše závěry o tuto zprávu. Nicméně je naší povinností zajistit, aby politici byli v co nejširším možném obraze, a to ve všech záležitostech, které by mohly nějaký způsobem ovlivnit národní bezpečnost.

Nově zvolený prezident Doland Trump znovu vyslovil uznání všem, kteří pracují ve zpravodajských službách a ujistil jsem ho, že Zpravodajské služba je připravena sloužit americkému lidu.

P.C.Roberts: Věříte Kremlu nebo idiotům z CIA?

Moskva ohlásila, že dokumenty, tvrdící, že Rusko vlastní kompromitující informace o Donaldu Trumpovi, jsou padělkem a totálním blufem. Rusko nikdy neshromažďovalo informace takovéhoto druhu, ať už o zvoleném prezidentovi či o jeho soupeřce Hillary Clintonové.

„Kreml nevlastní žádné kompromitující informace o Trumpovi. Tvrzení opačné neodpovídá skutečnosti a je naprostým výmyslem“, řekl ve středu novinářům mluvčí ruské vlády Dmitrij Peskov. „Je to totální bluf, absolutní výmysl a kompletní nonsens“.

Peskov zdůraznil, že Rusko nemá žádné kompromitující informace ani o Hillary Clintonové, a že ruské úřady takovýto druh informací zásadně neshromažďují. „Kreml a ruský prezident se v prvé řadě snaží vybudovat dobré vztahy s našimi zahraničními partnery – v zájmu ruského lidu a též v zájmu globálního míru, stability a bezpečnosti“ dodal Peskov. „Ale bohužel, z prstu si cucat vymyšlené historky se velmi podobá honu na čarodějnice, který už tady jednou byl.“

Vybral a přeložil Lubomír Man

Vyšlo v rámci mediální spolupráce s Literárními novinami

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…