P.C.Roberts: Stojí za falešným mediálním útokem na Trumpa vláda?

05.12.2016 14:49

Eric Zuesse upozornil v těchto dnech veřejnost na fakt, že pracovníci amerických bezpečnostních služeb umístili na web Buzzfeed, sloužící Demokratické straně, text, podle něhož ruská vláda s přispěním falešných informací dopomohla Ronaldu Trumpovi k získání amerického prezidenství.

P.C.Roberts: Stojí za falešným mediálním útokem na Trumpa vláda?
Foto: donaldjtrump.com
Popisek: Donald Trump

V textu se uvádí:

Pracovníci amerických bezpečnostních služeb mají za to, že Rusko pomohlo rozšiřovat falešné zprávy a propagandisticky zpracované zpravodajské materiály s cílem ovlivnit a vážně narušit prezidentské volby. Toto prohlásily dva zdroje zpravodajských služeb.

„Je známým faktem, že toto Rusové podnikají kontinuálně,“ řekl jeden z pracovníků zpravodajských služeb, a s ohledem na citlivost diskutovaných problémů si pro sebe vyžádal anonymitu. „To už je ovšem za hranou pouhé propagandy, jak já ji rozumím,“ řekl druhý pracovník a dodal, že toto cizí úsílí pravděpodobně obsahovalo i šíření zcela vymyšlených příběhů. První z pracovníků zpravodajských služeb pak připodokl: „ V souhrnu lze konstatovat, že se Rusko pokusilo americké volby ovlivnit, a že se mu to do značné míry i podařilo.“

Na otázku redaktora proč tohle Rusové vlastně podnikli, jeden z pracovníků zpravodajských služeb odpověděl též otázkami, ale otázkami nadmíru návodnými: „Protože milují Trumpa? Anebo protože nenávidí Hillary Clintonovou? Anebo protože chtějí podkopat západní demokracie?“

Kdo jsou tito pracovníci zpravodajských služeb, kteří vykreslují nového prezidenta USA coby loutku a nástroj Ruska? Až nastoupí do úřadu,musí Trump takovéhle nepřátelské elementy, zcela jasně usilující o dehonestaci  nového prezidenta i milionů občanů, kteří jej za prezidenta zvolili, řádně vyšetřit.

Jak k případu jeden ze čtenářů poznamenal: Ti, kteří se vysmívají „konspiračním teoriím“, čili vysvětlením, která se jim nelíbí, šíří dnes konspirační teorie sami. Podle nich využil tedy prezident Putin americké webové stránky, aby na ně umístil falešné zprávy, které pak vedly ke zvolení Trumpa prezidentem. A pouze prý voliči v několika velkých pobřežních městech prokázali být vůči těmto falešným informacím imunní.

Vyjádřeno jinak: Prostitujíci se americká média ztratila nad americkými dušemi kontrolu – a uzmul si je Putin.

Otevřte si jeden řádek nad Zuessovým článkem a podívejte se na obálku časopisu Time. Ta obálka ve všem všudy prezidetské volby delegitimizuje. Která americká bezpečnostní agentura ten obrázek na časopis Time umístila?

Prezident Trump musí tento útok vlády, vedený prostřednictvím zpravodajských služeb, vyšetřit. A Kongres, a to jak sněmovna, tak senát, by měli okamžitě odpovědné redaktory časopisu Time předvolat a podrobit je šetření pod přísahou. Protože vměšování zpravodajských služeb do amerického politického života je nezákonné. A ti, kdo zákon porušili, musí být zjištěni, usvědčeni a odsouzeni. Jinak informace vymyšlené zujmou místa faktů, a Američané se ocitnou v sevření Matrixu.

390 oponentů americké ústavy ve sněmovně reprezentatntů schválilo návrh zákona, který zbavuje platnosti dodatek ústavy o právu amerických občanů být pravdivě informování. A zcela nově tedy platí, že ty webové stránky, které se neúčastní démonizace Ruska a prezidenta Putina, se stávají  podezřelými, a budou v neblahém duchu McCarthyho obviněny.

Jestliže tento návrh zákona se stane i zákonem, bude použit k označení všech zastánců pravdy jako agentů cizích zpravodajských služeb. Řečeno jinak: Jestliže budete o našich lžích debatovat, jste cizím agentem, určeným k uvěznění či k eliminaci.

Toto je stav demokracie v Americe dneška. Víc než kterákoli jiná země potřebuje být osvobozena.

Může Trump tohle dokázat?

Vybral a přeložil Lubomír Man

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O ruských špionech

16:14 Petr Hampl: O ruských špionech

Denní glosy Petra Hampla.