Patrick Joseph Buchanan: WikiLeaks znovu hovoří. Nenávist a pohrdání Demokratů vlastním lidem

30.10.2016 14:05

Patrick Joseph Buchanan nahlíží do dalších uniklých emailů spolupracovníků Hillary Clintonové a pochybuje nad tím, že by se americkému establishmentu ještě někdy podařilo napravit svoji zaslouženě zostuzenou reputaci.

Patrick Joseph Buchanan: WikiLeaks znovu hovoří. Nenávist a pohrdání Demokratů vlastním lidem
Foto: archív autora
Popisek: Clintonová

Pročistí někdy Hillary Clintonová to hnízdo antikatolíků, které tvoří její nejužší okruh spolupracovníků? Nebo je to vlastně v jejím okolí patřičné?

V e-mailu z roku 2011, jehož kopii dostal i šéf Hillaryiny kampaně John Podesta, nadává John Halpin mediálnímu magnátovi Rupertu Murdochovi za to, že vychovává děti v “misogynní” katolické víře - tedy víře, která (podle něho) nenávidí ženy. Halpin byl přitom zaměstnancem Centra pro americký pokrok, které Podesta založil.

Z uniklých e-mailů

V emailu píše, že “nejmocnější síly” v konzervativním hnutí jsou vždycky katolické a dodává: “Je to neuvěřitelná bastardizace křesťanské víry. Nejspíš je k ní přitahuje ta systematická filosofie a skutečně zpátečnické genderové vztahy…”

Clintonové mluvčí Jennifer Palmieriová si přisadila: “Nejspíš si myslí, že jde o sociálně nejakceptovatelnější a politicky konzervativní víru. Jejich bohatí kamarádíčci by nepochopili, kdyby přestoupili k evangelíkům.”

“Máš naprostou pravdu,” odpovídá Halpin. “Takhle můžou pohazovat s termíny jako 'Tomistická logika' a 'subsidiarita' a znít sofistikovaně, protože nikdo nerozumí tomu, o čem se k čertu mluví.”

Takže si to shrňme. Páreček poradců Hillary Clintonové se baví na účet víry rodiny Murdochovy - a tradičního katolického učení, morálky a sociálních vzorců. Jde o ukázkový příklad antikatolicismu, který Artur Schlesinger starší jednou nazval “nejhlouběji zakořeněným předsudkem amerického lidu.”

Jižani a čmoudi

V dalším e-mailu z nejnovější várky, publikované serverem WikiLeaks, píše Ben Wolfgang z Washington Times Podestovi a Neeře Tanden, prezidentce Centra pro americký pokrok. V mailu se strefuje do soutěže krásy Miss America, protože většina finalistek je z amerického Jihu.

Podesta na to: “to je fakt, není to docela divné, že z 15 finalistek je je jich 10 z celkem jedenácti států CSA?” (Konfederace - Confederate States of America).

“Divné to není vůbec,” míní Tandenová. “Předpokládám, že jediní, kdo se na tu věc ještě kouká, jsou ti konfederační dole na Jihu - a teď to už i sami vědí. A tak celou věc zmanipulovali ve svůj prospěch.”

V dalším emailu zase Podesta používá slovník, o němž kdysi liberálové prohlašovali, že Nixona “diskvalifikuje” jako prezidenta. Když mluví o bývalém guvernérovi Billu Richardsonovi, říká o něm a dalších Hispáncích, že jsou to “žebraví čmoudi” (v originále “needy Latinos”, pozn. překl.).

Emaily zkrátka odhalují pohrdání a výsměch, se kterým se naše takzvaně liberální elity baví o katolících, evangelících, Jižanech a dokonce i Hispáncích, jejich tradiční opoře. A obsah emailů dobře odpovídá známým a v pravém slova smyslu bigotním postojům Hillary Clintonové a Baracka Obamy.

Pokrokoví a zaostalí Američané

V září řekla Clintonová skupině bohatých příznivců na akci v New Yorku, jejímž účelem bylo vybrat peníze na boj za práva gayů:

“Polovinu Trumpových voličů klidně můžete hodit do toho, čemu přezdívám ‘koš plný zoufalců’. Pravice? Jsou to rasisté, sexisté, homofobové, xenofobové, islamofobové - nebo jak se to všechno jmenuje.”

Clintonová pokračovala za hlasitého potlesku a smíchu: “Někteří z těch lidí jsou nenapravitelní. Ale naštěstí oni nejsou Amerika.”

Slova Clintonové k jejím LGBT spolustraníkům jsou ozvěnou slov, které Obama pronesl k bohatým (jak jinak) příznivcům v San Franciscu v roce 2008, když se starali, proč si lépe nevede v Pensylvánii:

“Víte, když přijedete do těch malých pensylvánských městeček, vidíte… že už tam pětadvacet let chybí práce… a není tedy divu, že zahořkli, že se drží náboženství, zbraní, nebo antipatie vůči lidem, kteří nejsou jako oni, nebo protiimigrantských nálad, nebo jsou naladěni proti obchodním dohodám. Je to pro ně možnost, jak si vysvětlit vlastní frustraci.”

Tedy: když Pensylvánci nestačí na zbytek národa, svedou to na jiné a zabarikádují se doma se svou Biblí, bigotností a puškou.

Obama sám přitom nikdy ani trochu nevysvětlil, proč celých dvacet let spokojeně sedává i se ženou (kterou si tam vzal) a dcerami (které tam nechal pokřtít) v kostele řvavého rasisty reverenda Jeremiaha Wrighta, který v období 11. září pokřikoval od pultíku: “Bůh zatrať Ameriku!” To asi Baracka přitahovala bigotnost pana reverenda?

Poslední emaily tedy jen potvrzují, co už dávno víme. Naše takzvané elity donekonečna obviňují ostatní z “rasismu, sexismu, homofobie a xenofobie”, ale samy se koupou ve vlastní bigotní nenávisti - vůči Jižanům, konzervativcům, středostavovským Američanům, evangelíkům i katolíkům - těm “nenapravitelným”.

Definitivní diskreditace

Do voleb ještě zbývá pár týdnů. Přesto však letošní kampaň už dokázala navždy zničit pověst amerického establishmentu. Jeho kořeny v národě byly silně narušeny, pokud ne vůbec přeťaty. Kampaň ukázala světu portrét americké demokracie na skutečně odpudivém vrcholu.

Tím, jak divoce útočil na ty, kteří se opovážili se mu postavit, se establishment úplně zbavil jakéhokoli morálního kreditu, který ho přitom údajně opravňoval k vůdčí roli v naší společnosti. Morální kredit elit je pryč.

I kdyby Clintonová vyhrála, už nikdy nemůže věrohodně promluvit jako zástupce amerického lidu.

A co se týče národních mediálních pluků - "Čtvrté moci" - byla odhalena jejich naprostá nevěrohodnost. Některé z největších jmen žurnalistiky nepokrytě propagovaly kandidáta “režimu”, zatímco jiná byla odhalena jako placení “spolupracovníci”, tvářící se jako objektivní reportéři.

Která instituce v Americe, snad s výjimkou armády, má ještě respekt národa? A pokud lidé nerespektují režim, který jim vládne, a mají oprávněný dojem, že sleduje vlastní sobecké zájmy namísto těch jejich, proč by ten režim měli respektovat, nebo poslouchat, co jim říká?

Plavíme se do dosud neznámých vod.

Zdroj

Vyšlo na protiproud.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Campbell: K věčnému míru

11:24 Jan Campbell: K věčnému míru

V mnoha zemích na světě, nehledě na harašení zbraněmi, tisknutí bezcenných dolarů a euro, dodávek zb…