Patrik Altman: Naše společnost se služby Uber nebojí

17.06.2016 19:02

Reakce na otevřený dopis paní primátorky Adriany Krnáčové řediteli společnosti Uber

Patrik Altman: Naše společnost se služby Uber nebojí
Foto: Archiv
Popisek: Taxi

Vážená paní primátorko,

dovolte mi, abych jménem největšího pražského dispečinku ocenil Váš přístup k řešení problémů pražské taxislužby tak, jak jste ho zatím naposled shrnula ve Vašem otevřeném dopise řediteli společnosti Uber. Již dlouho tvrdíme, že jednání firmy Uber má negativní vliv nejenom na respekt k právu v České republice, ale i na podmínky na trhu s taxislužbami. Kromě řádných podnikatelů, kteří dodržují pravidla regulace, na něm působí i aktér, který je „černým pasažérem“ a nekalou konkurencí.

Rádi bychom znovu zdůraznili, že naše společnost Taxi Praha s.r.o. se služby Uber nebojí. Nejde nám o to, aby se něco paušálně zakazovalo a omezovala konkurence, která může být na trhu taxislužeb pro Pražany velmi přínosná. Chceme ale, aby všichni taxikáři, působící na trhu, měli pro své podnikání rovné podmínky. Ať stát rozhodne, jestli po nich bude vyžadovat licenci nebo ne,

ale ať to platí opravdu pro všechny, stejně jako v jiných oblastech.

Chápeme, že není ve Vaší kompetenci, abyste vstupovala do tržního prostředí na straně jednoho z jeho aktérů. Hluboce si ale vážíme snahy kultivovat toto prostředí a dbát na to, aby nebyli poctiví podnikatelé poškozováni konkurencí, která tato pravidla nedodržuje. To považujeme za jeden ze základních předpokladů pro existenci právního státu a jsme nemile překvapeni, že mnozí tento naprosto samozřejmý princip zpochybňují a chtějí zneužít neinformovanosti části veřejnosti k její manipulaci a zištným účelům.

Vážená paní primátorko, dovolte mi prosím Vás na závěr ještě jednou ujistit, že plně podporujeme Vaše úsilí o zlepšení poměrů v pražské taxislužbě. Jak jsme rovněž již několikrát konstatovali, jsme plně připraveni s Vámi v této oblasti spolupracovat a navrátit poctivým řidičům respekt, který si zaslouží.

S úctou

Patrik Altman

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

15:57 Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

Denní glosa Filipa Šebesty