Pavel Josífek: Exekutorská cosa nostra v KSČM?

27.01.2016 19:40

Od samého začátku, co pan Říha (kdybych měl napsat „soudruh“, zkřivily by se mi prsty i s klávesnicí) oznámil kandidaturu na předsedu brněnské KSČM, jsem proti tomuto jeho úmyslu v rámci strany velmi ostře vystupoval.

Pavel Josífek: Exekutorská cosa nostra v KSČM?
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

Nelze sloužit dvěma pánům, stejně tak nelze být komunistou, který bojuje za práva chudých a utiskovaných, a zároveň jako lokaj kapitalistického systému chudé a utiskované coby člen exekuční mafie okrádat. Je neslučitelné prosazovat ideje Marxova kapitálu a přitom hájit za mrzký peníz zájmy kapitalistů. Není možné jít Leninovou cestou revoluce a souběžně s tím vykonávat v žoldu reakcionářů exekuce. Marx-leninské učení v této věci hovoří jasně, jen lidé zaslepení mocenským a finančním chtíčem, tuto pravdu nevidí a nechtějí vidět.

Na schůzi své základní organizace Brno Bystrc jsem otevřeně konfrontoval p. Říhu, sdělil přítomným jakou komunisty nehodnou prací se živí a zabránil tak, aby byl navržen jako kandidát na předsedu městského výboru.

I na městské konferenci KSČM Brno 16.1.2015 jsem se snažil aktivně zamezit tomu, aby vykonavatel soudního exekutora Říha obsadil post předsedy brněnské KSČM a znevážil tak tuto funkci i celou stranu. Bohužel moje snaha vyšla naprázdno kvůli špinavé taktice Říhovy kliky.

Hned poté, co jsem přišel na konferenci, si mě na chodbě odchytil dosluhující předseda Býček (Říhův stoupenec) a rádoby otcovským stylem mi sdělil, že hovořit o zaměstnání kandidátů není korektní. Jinými slovy jsem byl upozorněn, že mám držet hubu a krok. Já jsem ovšem hubu a krok držet nehodlal, protože předseda městského výboru je veřejná funkce a delegáti mají plné právo vědět, čím se kandidáti na tento post živí (Říha i na volebních kandidátkách lživě uvádí, že se živí jako stavební technik). Když Býčkova „domluva“ nezabrala, politický pracovník Růčka prohlásil „při nejhorším mu odebereme slovo“. Neměl jsem sílu na to, abych sledoval, jak amorální sluha kapitalistického systému stává hlavou (údajně) komunistické strany, která by měla proti kapitalismu bojovat. Proto jsem s hořkostí odešel a před vchodem si odplivl. Kdybych neodešel, patrně bych zúčastněné nechtěně potřísnil zvratky, neboť se mi z Říhy, Býčka a dalších rádoby soudruhů dělalo špatně.

Tři dny po konferenci u mne zaklepali kolegové pana Říhy, dva vykonavatelé exekutora. Jaká náhoda! Jaká náhoda podruhé, byli to zaměstnaci firmy, pro kterou pracuje pan Říha! Od teď budu psát raději kmotr Říha, protože praktiky, které používá k prosazení svých cílů jsou vysloveně mafiánské. A aby nebylo náhod málo, pánové lhali o tom, jak mne našli. Adresu, na které bydlím teprve druhý měsíc, zásadně nikomu nedávám a oni tvrdili (ne mně osobně), že jsem ji zadal někde na úřadě. Zaplatil si kmotr Říha pohůnka k vypátrání bydliště svého stranického kolegy, aby na něj poslal své exekutorské kolegy a tím se mu pomstil za kritiku? Řekl bych, že ano.

Nemám, narozdíl od členů exekuční mafie, co skrývat. Povím vám o svých problémech. Jako mladý a hloupý jsem nasekal dluhy. Odjel jsem pak do Anglie, abych se pokusil na ně vydělat. Tam ale také nakonec udělal nějaký dluh, když jsem měl jedno období bez práce. Ale ten jsem splatil! A víte proč? Protože tam to jde! Exekutoři tam totiž nejsou lichváři, platíte jen to, co opravdu dlužíte! Vyřešit všechny zdejší resty se mi ovšem prací v Anglii nepodařilo, jak jsem původně zamýšlel. Ani britský plat totiž na lichvu tuzemské exekutorské mafie nestačí. Jako mladý a hloupý jsem si nadělal problémy, a pokud se nestane zázrak, nikdy se jich nezbavím.

Ne, kmotře předsedo, možná tě zklamu, nehodlám se věšet tak, jako ta paní, co se pověsila, sotva jsi zavřel po své „návštěvě“ dveře jejího bytu, jak jsi mi kdysi sám vyprávěl. I když se povídá, že jsi v kuloárech konference prohlásil, že si mě podáš a že na to, abys mne zničil, ti postačí jedna ruka. Otázkou je, co příjde na moji hlavu dalšího. Fyzické násilí, výhrůžky? Protože exekutor si toho na mě moc nevezme! Nejsem bohatý.

Myslím, nevážený kmotře Řího, že by sis měl najít poctivé zaměstnání, jako každý slušný člověk. Znám spoustu lidí s vysokoškolským vzděláním, co se živí rukama. Víš, takové práce se opravdu nemusíš bát. Stále máš čas na to, svého exekutorského scestí veřejně a kajícně litovat. V opačném případě bys měl, po mém soudu, neprodleně rezignovat nejen na funkci předsedy KSČM Brno a členství v ÚV KSČM, ale i na členství samotné. Je opravdu smutné, že je ti, jak vidno naprosto lhostejné, o kolik členů a voličů strana přijde jen díky tvé touze po korýtku ve Sněmovně. A věř mi, prosím, ze všech sil se vynasnažím, aby tvá snaha o to, skrývat informace o tvé „profesi“ nejen na kandidátkách byla marná. I kdybys na mě poštval všechny své kolegy exekutory třeba naráz! Na rozdíl od tebe a tvých pohůnků mi totiž na prostých lidech v této zemi opravdu záleží. Jsem konečně jeden z nich. Na rozdíl od tebe, pana Filipa a mnohých dalších. Styď se!

Cítil jsem slovy nepopsatelné zhnusení, když jsem se na úvod konference za zvuku Písně práce podíval na tebe, nevážený slušné práce se štítící padrino Řího, jak stojíš vedle dalšího hrobaře KSČM vykutáleného Vojty Filipa. Oběšenci z řad klientů tvých a kolegů po celé republice se rozhoupali v momentě, kdy jsi byl zvolen do čela brněnské KSČM! Tento dopis, nevážený kmotře předsedo údajně komunistické strany Čech a Moravy v Brně, ber jako rezignaci na moje členství ve straně. Chci být člen komunistické strany a nikoli exekutorské cosa nostry!

PS: Legitimaci ve čtyřech částech posílám poštou. Mám ji poslat na sídlo KSČM, nebo do kanceláře exekutora?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…