Pavel Jurutka: Drzost tohoto politika nezná mezí

19.08.2017 7:36

Když se někde objeví Zaorálek, máme zaděláno na problém. Pokud se vedle něj posadí i jeho stranická sestra Marxová, čekejme drsnej kopanec do produktivní části populace, nebo prostě nějakou zbytečnou hloupost.

Pavel Jurutka: Drzost tohoto politika nezná mezí
Foto: ReproFoto: TV Prima
Popisek: Bývalý ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD) v pořadu Partie.

Dnes Zaorálek prohlásil, že pokud podnikatel dostatečně neplatí své zaměstnance, je to darebák. Co je to dostatečně, by chtěl určovat on sám a rozhodovat, kdo je darebák tím pádem taky on. Linka socialistů se čím dál víc točí k ovládání společnosti a omezování svobod, k oné samolibé touze ovládat davy a postavit se vysoko nad ně. Nedejme se mýlit, to že to údajně dělají v jejich zájmu a že Sobotka měsíc před volbama slibuje státním zaměstnancům pečené bažanty, je jen další metoda stejného procesu: zbavit lidi vlastního uvažování.

To je tak, když systém straní mnohem více chronickým obíračům úspěšných, než těm, kteří vytvářejí hodnoty. Žijeme v nahodilé etapě ekonomického růstu, o který se nezasloužili socialisté a sledujíce dlouhodobé etapy vývoje hospodářství, je tento růst tak vysoký spíš navzory socialistické vládě. Ještě jinak, růst a efekt z něj plynoucí pro společnost by byl bez těchto dobrodějů mnohem kvalitnější. Úmyslně neříkám lepší nebo vyšší, ale kvalitnější. To co bychom z aktuální dobré situace mohli čerpat pro časy budoucí, dokážou socialisté projídat doslova on-line, a ještě to prohlašovat za správné.

Zaorálek je vůbec zvláštním politickým tvorem, pohybuje se v podkožním tuku socialistů jako velmi obratný parazit, moc rád se vidí v médiích, ale jinak nic nedělá. Proslul snad jen osobní aktivitou, díky které se máme v cizině označovat jako Czechia, což je smutné hloupé označení devastující předchozí slušný statut naší země, to jest že jsme republika. Obsažný a jasný pojem jsme vyměnili za nic neříkající nefonetický blivajz. Tolik výčet aktivit Zaorálka.

Pokud ale někdo takový označí podnikatele, ikdyž neadresně, za darebáky, je to na pováženou. Obdobně hnusně mluvil o podnikajících a produktivních lidech taťka socialistů Gottwald, ve výsledku z toho pak bylo řádění policejního státu komunistů, tisíce mrtvých a statisíce lidí postižených diktaturou hloupých. O přetrhaných vazbách, rozstěhovaných rodinách a rozkradení inteligence a tvůrčího potenciálu ani nemluvě. Devastace země, jejíž důsledky neseme do dnes. Zaorálek je mentálně stejný jako Gottwald: je to principiální parazit a nemá rád svobodné lidi. Ani ty, kteří produkci vlastní, ani ty, kteří z ní mají prospěch. Spolu s Marxovou je z nich skutečně silná úderka a nelze je nebrat vážně. Už v projedené současnosti je velká destrukce, za kterou nesou zodpovědnost a kterou, pochopitelně, oni nijak nepocítí. Naše děti ano.

Podle Zaroálka jsou tedy někteří podnikatelé darebáci. Já si naopak myslím že za darebáka bychom měli označovat politiky, kteří zvyšují daně, snižují míru svobody a projídají současnost na úkor budoucích generací. A za nebezpečného darebáka toho, kdo za darebáky označuje ostatní.

(převzato z blogu autora, titulek upraven redakcí)
Vyšlo na eportal.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…