Pavel Kopecký: Faustovské drama v jiných kulisách

21.08.2016 7:35

Pavel Kopecký se zamýšlí nad snahou oddálit stárnutí a smrt pomocí současné vědy i magie, kterou jsou mocní tohoto světa posedlí stejně jako jejich starověcí a renesanční předchůdci

Pavel Kopecký: Faustovské drama v jiných kulisách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stáří, ilustrační foto

Už od úsvitu lidských dějin se setkáváme se snahou vyhnout se smrti, nebo alespoň prodloužit lidský život. Mocní, kteří si užívali plnými doušky sladkého života plného luxusu a hedonistických radovánek se o to během času pokoušeli různými způsoby. Čarodějové a alchymisté starověku nabízeli různé elixíry mládí, aby panovníkům přinesli alespoň iluzi nesmrtelnosti. Jednu z důležitých ingrediencí v těchto okultních praktikách vždy tvořila krev a obětina. Už Herodes se podle historických pramenů údajně koupal v krvi malých dětí, aby dosáhl věčného mládí. V jakých bolestech a jak strašně potom umíral, je dostatečně známo.

Okultní praktiky a elixír mládí

V renesanci se pohanské okultní praktiky, včetně těch čarodějnických, díky importu z Orientu rozmohly po celé Evropě. Alchymie spojená s hledáním elixíru mládí se stala na mnoha dvorech - včetně toho pražského za Rudolfa II. - téměř posedlostí. Dnes, kdy stejně jako ve starověku celé národy podlehly modloslužebnictví a zbožštění sama sebe, se snaha prodloužit si život stala alfou i omegou uvažování - hlavně těch, co na to mají.

Současná vysoká úroveň vědy, která umožňuje provádět v tomto odvětví věci dříve nevídané, jim spolu se snadnou dostupností dětských obětí (migrační vlna, na které se tyto skupiny významnou měrou podílejí, s sebou přinesla i tisíce bezprizorních dětí, které se často stávají oběťmi obchodníků s „lidským masem“) k tomu dává netušené možnosti.

Účastník letošního setkání Bilderbergu v Drážďanech a zakladatel společnosti PayPal američan Peter Thiel nedávno v jednom rozhovoru uvedl, že transfúze krve od mladých lidí mohou změnit jeho proces stárnutí a umožnit mu výrazně prodloužit délku života. V rozhovoru s reportérem Jeffem Bercovicim, se rozpovídal o tom, že praxe známá jako parabióza (propojení krevního oběhu dvou jedinců téhož druhu tak, aby se jejich krev navzájem mísila), je moderní věda, která se nejvíce přiblížila k vytvoření všeléku proti stárnutí.

Bilderberg a mladá krev

Tento významný byznysmen poskytl také finanční prostředky pro spouštěcí programy, které experimentují se způsoby, jak zabránit nevyhnutelnému ochabování těla - a tak oddálit smrt. „Zkoumám různé věci o parabióze,“ přiznal v rozhovoru Thiel. Pokusy s parabiózou začínaly v 50. letech pokusy na krysách. Ty byly rozříznuty, a jejich oběhový systém restrukturalizován, aby s ním mohlo být manipulováno. V poslední době některé společnosti pokročily v pokusech s parabiózou i na lidech.

Kalifornská společnost s názvem Ambrosia provádí pokusy na lidech, kdy zdraví lidé ve věku 35 let a více dostávají transfúze krevní plazmy od lidí mladších 25 let. Účastníci platí 8 000 dolarů za účast v tomto programu a jejich zdravotní stav je podrobně monitorován po dobu dvou let, kdy dostávají transfúze. Pokusné osoby musejí žít v areálu, anebo mít prostředky na cestu do Monterey v Kalifornii.

Jesse Karmazin, zakladatel společnosti Ambrosia, sdělil redaktoru Bercovicimu, že účastníci zažívají změnu v systému stárnutí, a to ve všech hlavních ústrojích orgánů. „Zdá se, že účinky jsou téměř trvalé,“ řekl Karmazin. „Je to téměř jako kdyby došlo k vynulování genové exprese.“ Jason Camm, vedoucí lékař ve společnosti Thiel Capital, oslovil Karmazina s tím, že společnost má zájem o jeho studie. Camm je uveden na jeho stránce LinkedIn jako „osobní zdravotní ředitel Petera Thiela a řady dalších prominentních osobností a investorů ze Silicon Valley.“

Jde jen o krevní transfúze?

Thiel řekl v rozhovoru Bercovicimu, že naše kultura je „příliš předpojatá proti všem těmto věcem“, které údajně prodlužují život. Když se reportér zeptal Thiela, jestli se dívá na parabiózu jako na obchodní příležitost, nebo jako na osobní lékařské rozhodnutí, Thiel odpověděl, že to druhé. Tyto praktiky, řekl, nejsou nutně patentovatelné, což ohrožuje jejich potenciální hodnotu při vydělávání peněz. Dodal však, že FDA (Úřad pro kontrolu potravin a léčiv) se nemusí zapojovat nebo studovat tyto praktiky, protože „to jsou jenom krevní transfúze“.

Zdaleka ale nejde jen o krevní transfúze, kterými se tyto skupiny snaží zastavit proces stárnutí. Mnohdy jsou schopni také činů za hranicí rozumu, aby odvrátili neodvratitelné. V bláhové touze po nesmrtelnosti provádějí mnohdy okultní rituály, jejichž součástí jsou prý i lidské oběti, pedofilie či zvrácený sex. Ty jsou temnou vzpomínkou na starověká mystéria, na které mnozí současní „globální mágové“ vědomě navazují. Podle publicistů, kteří se tímto tématem zabývají, mizí každý rok tisíce dětí, které jsou použity právě k těmto účelům.

Okultista Crowley a současné elity

Jeden z vysokých svobodných zednářů minulého století - a podle mnohých jeden z inspirátorů současných novodobých čarodějů - Aleister Crowley - zdůrazňoval ve svém díle význam lidských obětí a zejména dětí. „Je to teorie starodávných šamanů, že jakákoliv žijící bytost je zásobárna měnící se v kvantitu podle velikosti a zdraví a v kvalitu podle mentálního a morálního charakteru. Při smrti se tato energie náhle uvolní. Pro vysoce spirituální práci se musí vybrat oběť, která má největší a nejčistší energetickou sílu. Jsou to zejména chlapečci, kteří jsou nevinní a jejich vysoká inteligence je velice uspokojivá a vhodná pro obětování,“ poučuje ve svých hrůzných spisech své učedníky.

O tom, že se Crowleyho učedníci nebývale činí, svědčí nejen statisíce obětí válečných konfliktů po celém světě v posledních letech, ale také nebývalý rozmach satanistických symbolů zaplavujících veřejný prostor i svět filmu či showbyznysu. To dokazuje i provokativní odhalení dosud největší sochy ďábla ve veřejném prostoru v americkém Detroitu, který se po uzavření automobilek stává pomalu městem duchů a eldorádem zločineckých gangů - takže monument je vlastně na správném místě.

Socha Bafometa byla odhalena krátce před půlnocí v sobotu 25. července minulého roku a při jejím odhalení se sešlo zhruba 700 převážně mladých lidí, aby zažili "největší veřejnou satanistickou ceremonii v historii". Bronzová socha má výšku téměř 3 metry a váží kolem jedné tuny. Rohatý idol sedí na trůnu, ozdobeném pentagramem. Po každé straně Bafometa jsou bronzové sochy dětí upřeně na něj hledící.

Budování podzemních bunkrů, které jim umožní přežití v případě katastrofy, krevní transfúze od mladých, aby oddálili stáří, temné rituály ani klanění se modlám však nepomohou utéci těmto lidem před vlastním svědomím, které je po smrti samo usvědčí.

Svět prožívá stále stejné faustovské drama, jen momentálně v trochu jiných kulisách.

Ale za bonhomními kulisami již docela otevřeně vykukuje hrozivá realita.

Vyšlo na protiproud.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…