Pavel Lebeda: Opravdová recese

25.08.2016 10:59

Náramně jsem se bavil při sledování záběrů z happeningu docenta Konvičky a jeho přátel na Staroměstském náměstí.

Pavel Lebeda: Opravdová recese
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primář Pavel Lebeda

Vtip, smysl pro humor a nadsázku a přitom jasné poselství. Jaký to kontrast proti akci deseti hoven ( nebo kolik jich je). Státní symboly nebyly hanobeny, nic se neničilo ani nezcizilo.

Zjevně se bavily i spousty přihlížejících včetně zahraničních turistů. Se smíchem si akci natáčely a fotografovaly. Nikoho jsem neviděl v panice prchat, i ten největší prosťáček pochopil, že jde o recesi. Ale pan docent Konvička má problém. Politicky korektní zkostnatělé mumie a lovci politických bodů se předhánějí v odsuzujících komentářích a dehonestačních vyjádřeních. Žalovatelné výroky B. Sobotky nebo A. Krnáčové mají vysokou výpovědní hodnotu - o nich samých. Média mají pochopení i uznání pro akci "hoven" (vždyť je to namířeno na Zemana), zatímco ve shodě s establishmentam dští oheň a síru na M. Konvičku. Jeden zodpovědný akademik uvažuje o dilematu studentů, odsuzujících svého morálně pokleslého pedagoga. Na   recesi byla vidět spousta mladých lidí a studentů. Všichni se dobře bavili a sledovali se sympatiemi. Jakýsi spravedlivý právník rozvíjel spekulace, kterak zlikvidovat pana docenta lidsky i profesně. Všech těchto lidí je mi líto, musí mít smutný život. Smysl pro humor je dar, který není dán každému.

Cesty lidí, kteří si zvolili humor jako zbraň v boji s vrchnosti a za prosazení svých idejí, zdaleka nebývaly posety růžovými lístky, ba mívaly i tragický konec. Za  mocnářství, Třetí říše i komunistů. Pro každý režim, kterému se zdá, že je těch občanských svobod příliš a lid se protiví vůli vrchnosti a moc reptá, je recese a humor smrtelným hříchem. A ten vyžaduje okamžité a nekompromisní potrestání. Nejlépe zastřelení za úsvitu.

MUDr.Pavel Lebeda
bývalý senátor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…