Pavel Opl: Nezbytné obnovení pohraniční policie je pouze otázkou času

23.01.2017 16:53

Evropské politické elity přiznávají, že se po Evropě potuluje několik set tisíc nelegálních migrantů, o nichž nikdo nic neví.

Pavel Opl: Nezbytné obnovení pohraniční policie je pouze otázkou času
Foto: Archiv autora.
Popisek: Pavel Opl.

Nejsou registrováni, nikdo neví, co jsou zač a proč sem ve skutečnosti přišli. Neexistuje kontrola nad tím, kde se aktuálně pohybují. Jelikož nejsou dohledatelní, tak se nedeportují. A každým dnem přibývají na náš kontinent další, z nichž většinu si sami dovážíme od břehů Afriky.

O tom, jaká veškerá nebezpečí migranti představují, bylo napsáno hodně. U těch neevidovaných je nebezpečí řádově vyšší. A jsou jich statisíce.
 
Toho by se měly politické elity bát a činit odpovídající bezpečnostní kroky. Oni se ale zjevně nebojí a nečiní vůbec nic smysluplného.
 
Místo realizace konkrétních opatření zabraňujících vstupu jakéhokoliv dalšího nelegálního migranta na náš kontinent a urychlenou deportaci všech, kteří v Evropě již jsou, slyšíme bludy o tom, že migrační krize je pod kontrolou a snižuje se, když za uplynulý rok přišlo do Evropy "jen" cca 380.000 migrantů, oproti milionu z roku 2015.
 
To je šílené. Nepochybuji, že čísla jsou účelově ponížena a i kdyby byla pravdivá, tak je zjevné, že se Evropa migranty stále nafukuje. A to nemluvím o navyšováním počtu migrantů oficiální cestou, kdy je sem přímo sami dovážíme a umožňujeme sloučení rodin. Deportováni byli migranti v řádu jednotek a ti, co sami odešli zpět (za peněžní bakšiš na cestu) zdaleka nedosahují množství nově příchozích.
 
Štěstí v neštěstí má naše republika v tom, že pozvání do světa migrantům vydala Merkelová a migranti ví, že je z Německa. A také mají dostatek informací o tom, že finančně v západních zemích Evropy na tom budou mnohem lépe nežli u nás.
 
Jenže všeho do času. Netuším, zda-li konečně migranty v jejich dalším přílivu bude ochoten někdo zastavit, ale je jasné, že i na nátlak obyvatel nejvíce dotčených zemí, se budou chtít migrantů zbavit. Samozřejmě na úkor jiných národů.
 
A tady bychom se měli bát. Jsme země malá a stačí málo migrantů a můžeme čelit nedozírným negativním následkům.
 
Zbavování se cizinců na úkor ostatních se již děje kvótami. Ale to samozřejmě nebude "konečná".
 
Musíme se připravit na to, že země jako Německo k nám budou vysílat migranty cíleně. Dělali to počátkem devadesátých let. kdy k nám migranty ze Srí Lanky vozila až "na čáru" německá pohraniční policie a posílala je do našeho vnitrozemí. Tehdy to dělali potají. Dnes je doba mnohem dál, takže tajit nemusí nic. Již nyní jsou k nám zejména v oblasti Krušných hor posíláni migranti s tím, že za německá Eura se u nás budou mít lépe. I proto se, zatím pouze na straně Německa, kupují stále další a další domy, ve kterých migranti nacházejí ubytování.
 
A našim obyvatelům v příhraničí se již nyní nežije dobře ...
 
Je tedy jen otázkou času, kdy bude nutné přistoupit k obnovení Pohraniční policie. Myslím tím skutečně funkční Pohraniční policie, která bude důsledně střežit tzv. "zelenou hranici".
 
O střežení zelené hranice sice mluvili policejní špičky a ministr vnitra, ale zjevně nikdo neví, co to ve skutečnosti je.
 
Když to neví laik, je to pochopitelné. Když to neví novináři, kteří na toto téma píší, je to zoufalé, pokud to ale neví policejní špičky a ministr vnitra, je to skandální ...
 
A oni neví o čem mluví. Za obrovské mediální prezentace bylo v minulosti provedeno cvičení na obsazení hranice, které mělo prezentovat připravenost naší policie chránit naši hranici.
 
Myslím, že i úplný laik chápe, že postavení kontrol na pozemních hraničních přechodech není střežení "zelené hranice". Tuto věc v minulosti řešila Cizinecká policie na hraničních přechodech.
 
Právě Pohraniční policie byla mimo hraniční přechody a střežila "zelenou hranici". Každý den, v jakémkoliv počasí, zejména pochůzkovou činností v terénu přímo na samotné hranici ... Bez zbytečné administrativy se zaměřením na tento úkol. Když zachytila nelegální narušitele hranic, sepsala úřední záznam, převaděče předala kriminální policii a cizince policii cizinecké k dalším opatřením. A okamžitě zpět do terénu.
 
Jenom doufám, že až se bude Pohraniční policie opětovně vytvářet, půjde o skutečný výkon služby v podobě skutečného střežení naší "zelené hranice". Budou pro výkon služby přijati lidé z místa výkonu služby, kteří díky své celoživotní znalosti dokáží skvěle v terénu předvídat možná místa narušení a pohyb v terénu jim nebude činit za žádných povětrnostních podmínek problém.
 
Hlavně aby se Pohraniční policie nestala další "trafikou pro kamarádíčky", plná podivných líných vysokoškoláků, kteří budou naši hranici střežit z kanceláře od televize a hrnku kafe ...
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…