Pavel Opl: Obrovské zklamání z vývoje v naší zemi po roce 1989

04.05.2017 15:37

Téměř 28 let od sametové revoluce (já v roce 1989 maturoval) bohužel nelze jinak, nežli konstatovat, že se sice mnohé změnilo k lepšímu, bohužel většina z toho obrovského, celospolečenského očekávání, se nenaplnila.

Pavel Opl: Obrovské zklamání z vývoje v naší zemi po roce 1989
Foto: Archiv autora.
Popisek: Pavel Opl.

Děti chodí do škol všech typů stále déle, ale na úrovni jejich vyšší vzdělanosti se to neprojevuje.

 Mladí lidé po škole mají obrovský problém s uplatněním na trhu práce a je jim již v průběhu studia "kladeno na srdce" ať jdou na zkušenou do ciziny a nejlépe, ať se domů již nevracejí. 

Střední generace, na kterou je kladen nejvyšší tlak ve smyslu starosti o dorůstající děti a současná péče o stárnoucí rodiče a přitom musí v práci čelit dalším a dalším nesmyslným "rádoby" kvalifikačním požadavkům, tlakům na stále vyšší pracovní výkon, neadekvátní platové ohodnocení a strach z možného propuštění s ohledem na věk. 

Senioři, kteří po celoživotní práci živoří ze svých nízkých penzí, přitom je zřejmé, že prostě již nemohou dále a více pracovat, k tomu dost často problémy v rodinách, ztráty celoživotního partnera a jejich vytržení z rodinného zázemí. 

Obecně zoufalé mzdy v naší zemi s odkazem na nízkou produktivitu práce. Ale za těch 27 let z naší země všechny vlády, lhostejno zda-li pravicové či levicové, udělali jednu velkou montovnu a velkosklad, což jsou práce s nízkou přidanou hodnotou a tedy nikdy nemáme šanci se se západními zeměmi platově srovnat. 

Zdecimované zemědělství a potravinová závislost + naprostá neochota státních orgánů důsledně nás chránit před dovozem potravin z rozličným přidaným "svinstvem". 

Tragická situace a neschopnost dostavit kompletní dálniční síť + neuvěřitelné problémy s rekonstrukcí současných úseků. 

Zoufalá armáda, která v žádném případě není schopna ubránit naši republiku a ochránit nás, její obyvatele. 

Bezpečnostní složky a zpravodajské služby, které mají nejvíce starostí sami se sebou. 

A je toho mnoho a mnoho dalšího a každý jistě dokáže vyjmenovat řadu dalších věcí ...

Dosavadní politici nám 27 let neustále předhazovali svoji odbornou zdatnost, kvalifikační předpoklady, jazykové vybavení, jedinečné kontakty ve světě ... a výsledek si každý může vyhodnotit sám. 

Naše země má spoustu slušných, poctivých, výborných a odborně zdatných lidí, kteří se před špínou politiky politice vyhýbají, ale je to velká škoda. Protože bez nich, bez jejich zapojení, to tady nikdy nebude takové, jaké jsme si představovali v roce 1989.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …