Pavel Opl: Pseudoumělci, žijící z dotací, se dožadují náhrad v době, kdy začíná jít o životy a blíží se ekonomická katastrofa

12.03.2020 10:21

Kde se bere drzost pánů Hrušínských a podobných, jejichž údajné umění se neobejde bez milionových dotací, že se dožadují finančních kompenzací za dočasné uzavření svých života neschopných "uměleckých" scén a ještě kolem sebe dští špínu? A to v době, kdy se na nás valí problémy možných nedozírných následků?

Pavel Opl: Pseudoumělci, žijící z dotací, se dožadují náhrad v době, kdy začíná jít o životy a blíží se ekonomická katastrofa
Foto: Archiv autora.
Popisek: Pavel Opl.

Nestoudnost řady lidí v naší zemi zjevně nezná mezí. A samozvaná morální elita z řad rádoby umělců v tomto směru vévodí, byť je mnoho dalších, kteří je evidentně chtějí trumfnout. Machrují, jací jsou to "páni" umělci, ale bez milionů dotací z veřejných prostředků by dávno upadli v zapomnění. Pokud jim toto není hanba, tak ať alespoň mlčí. Ale jejich narcismus je nezadrží ani v okamžiku, kdy je zjevné, že velmi brzy může jít o život nám všem a o možné ekonomické katastrofě nemluvě.

Počet obětí v Itálii za jediný den převýšil číslo 180 a je evidováno dalších 12 000 nových případů nákazy (údaj z 11. 3., kdy tento článek píši) a vše nasvědčuje tomu, že bude mnohem hůře. A nejen v Itálii. Jen hlupák si může myslet, že se mu nic nemůže stát. Jako policista jsem často slýchával od obětí větu: "Nikdy mne nenapadlo, že by se to mohlo stát právě mé osobě." A virus je nepochybně zákeřnější.

V Itálii již zavřeli téměř vše kromě obchodů s potravinami a léky. Dopad na tamní hospodářství bude strašlivý a protože jde o třetí největší ekonomiku Evropy, tak následky pro celý kontinent budou drastické. Tím spíš, že Itálie má již nyní obří dluh ve výši 130 % svého HDP. A je velmi pravděpodobné, že toto postihne mnohem více zemí.

A nějací dotovaní umělci, političtí neziskovkáři a mnozí další chtějí "odškodné"? Kdy už konečně tyto kreatury zmizí z veřejného prostoru? A samozřejmě musí zmizet i všichni ti, kteří je podporují!

A abych nezapomněl na dobroděje z EU. Ti si stále budou blábolit a tlačit naléhavou a zásadní agendu "uchošťourů", igelitových sáčků v obchodech a další obdobné "pecky"...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: Absence historické paměti

15:22 Ivo Strejček: Absence historické paměti

Přestože oslavy konce II. světové války jsou již bezmála týden za námi, chci se k nim dnes ještě vrá…