Pavel Opl: Velká vlastenecká koalice se rozpadla těsně před podpisem. Co bude dál?

28.02.2017 18:36

Co bude dál? A jak je to se SPD Tomia Okamury?

Pavel Opl: Velká vlastenecká koalice se rozpadla těsně před podpisem. Co bude dál?
Foto: Archiv autora.
Popisek: Pavel Opl.

Bohužel mnohaměsíční vyjednávání na vlastenecké scéně, zahrnující většinu vlastenecky orientovaných stran, hnutí a nepolitických uskupení, vyšlo vniveč.
 
Je to velká škoda, protože jde o skvělé lidi, kteří správně vnímají vlastenecká témata a hrozby, které naší zemi reálně hrozí a velmi brzy může být velmi zle. Pro naši zem i naše obyvatele.
 
Dobré je, že obavy o další vývoj v naší zemi neopadají, naopak, a že k volbám půjde více vlasteneckých subjektů.
 
Nyní se odehrává to, že se na menší platformě pilují menší spojení či individuální kandidatury.
 
Myslím, že by v letošních volbách mělo dojít k naprosto zásadnímu přepsání politické mapy v ČR obdobným způsobem, jako se stalo na Slovensku.
 
A určitě tady je prostor pro více vlastenecky orientovaných subjektů, které by spolu na parlamentní či vládní úrovni měly určitě spolupracovat a prosadit ty naprosto nezbytné změny, které naše země potřebuje.
 
Za moji osobu a všechny příznivce Vize ČR říkám, že samozřejmě z boje neutíkáme. Nyní je potřeba se zorientovat a uvidí se, co dál.
 
Chtěl jsem se skutečně zapojit do velké koalice a také jsem pro to mnoho měsíců intenzivně pracoval, tak uvidím, zda-li přijmu výzvu ke spolupráci nějakých menších subjektů, nebo jen ve finále podpoříme nějaký vlastenecký subjekt.
 
Poznal jsem řadu úžasných lidí ze všech možných stran, se kterými se vždycky moc rád uvidím, třeba "jen" na pivečku :-)
 
Stále komunikuji s řadou z Vás a vím i o dalších rodících se projektech, které nebyli přímo zapojeny do tohoto velkého spojení, ale které mají zjevné vlastenecké cítění a chuť do práce na poli politickém. Moc tomu fandím a držím palce, aby se vše dařilo a třeba vymyslíme nějakou spolupráci.
 
A nyní k SPD.
 
Řada z vás se mne na to ptá, jak to je a posílá mi své osobní zkušenosti a poznámky.
 
Předesílám, že mezi mými přáteli je i řada lidí z SPD a zůstanou jimi bez ohledu na volby a mé případné politické zapojení.
 
Problém je v tom, že pro řadu lidí je SPD nevolitelná a těch lidí je hrozně moc a i proto si myslím, že je na naší politické scéně prostor pro více vlastenecky zaměřených subjektů. Určitě je to lepší varianta, než aby odpor těchto vlastenců k SPD vyústil k jejich přiklonění se k některé z tradičních stran.
 
Nyní shrnu to, co mi píšete, že vám na SPD vadí a proč ji nechcete volit. Dlužno dodat, že s řadou věcí souhlasím a myslím si, že pokud by SPD tak agresivně a nepřátelsky nevystupovala vůči ostatním vlasteneckým subjektů, chtěla spolupracovat a nevydírala vlastenecké voliče, mohlo by vše být úplně jinak.
 
Vaše argumenty pro nevolitelnost SPD:
 
1/ Jde o naprosto sólistickou stranu jednoho muže a partičky jeho věrných, která prezentaci vlastenectví využívá pouze jako vějičku na voliče, protože jde jenom o mocenské uspokojení osobních ambicí "pár vyvolených" z SPD
2/ Nejde o stranu demokratickou. Členové čekatelé jsou "za voli", kteří platí příspěvky a musí pracovat. A zjevně není ochota je pustit do strany, aby mohli být voleni na stranické pozice atd. Skutečných členů. oproti členům čekatelů (těch méněcenných) je minimum.
3/ SPD vydírá všechny vlastenecky zaměřené voliče, že oni jsou ti jediní a kdo nebude volit je, je nepřítel, kterého se snaží ukřičet.
4/ Ochota spolupráce SPD s kýmkoliv dalším na férové domluvě je nulová.
5/ Řada lidí má osobní negativní zkušenosti z panem Okamurou a "vyvolenými" z SPD a to již z doby, kdy SPD ještě nebyla.
6/ Pan Okamura tuneloval Úsvit a spolčil se s Bártou. Však také řada poslanců za Úsvit bylo z věcí veřejných.
7/ Z veřejných vyjádření Babiše i Okamury je zřejmé, že počítají se vzájemnou spoluprací po volbách a to řada lidí vnímá jako zradu, protože vlastenec by nikdy nemohl spolupracovat s Babišem.
 
Závěr :
Každý vlastenecký subjek je lepší, nežli jakákoliv ze stran, která se kdy od roku 1989 podílela na vládě a přivedla naši zemi do stavu, ve kterém je.
SPD vnímám jako spřátelený vlastenecký subjekt a mohu si jen přát, aby se zamyslel sám nad sebou.
Věřím, že ve volbách uspěje více vlasteneckých subjektů, které násladně zásadně změní dění v naší zemi.

Já a Vize ČR jsme stále připraveni se aktivně zapojit do vlasteneckého politického dění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …