Pavel Opl: Vize České republiky - náš hezký a bezpečný domov, ve kterém každý najde své štěstí

11.11.2016 21:10

Tento projekt je určen všem obyvatelům naší země, tedy Čechům, Moravanům, Slezanům, i všem slušným cizincům, pro které je Česká republika domovem.

Pavel Opl: Vize České republiky - náš hezký a bezpečný domov, ve kterém každý najde své štěstí
Foto: Archiv autora.
Popisek: Pavel Opl.

Téměř 27 let od sametové revoluce (já v roce 1989 maturoval) bohužel nelze jinak, nežli konstatovat, že se sice mnohé změnilo k lepšímu, bohužel většina z toho obrovského, celospolečenského očekávání, se nenaplnila.

Děti chodí do škol všech typů stále déle, ale na úrovni jejich vyšší vzdělanosti se to neprojevuje. 

Mladí lidé po škole mají obrovský problém s uplatněním na trhu práce a je jim již v průběhu studia "raděno" ať jdou na zkušenou do ciziny a nejlépe, ať se domů již nevracejí. 

Střední generace, na kterou je kladen nejvyšší tlak ve smyslu starosti o dorůstající děti a současná péče o stárnoucí rodiče a přitom musí v práci čelit dalším a dalším nesmyslným "rádoby" kvalifikačním požadavkům, tlakům na stále vyšší pracovní výkon, neadekvátní platové ohodnocení a strach z možného propuštění s ohledem na věk.

Senioři, kteří po celoživotní práci živoří ze svých nízkých penzí, přitom je zřejmé, že prostě již nemohou dále a více pracovat, k tomu dost často problémy v rodinách, ztráty celoživotního partnera a jejich vytržení z rodinného zázemí.

Obecně zoufalé mzdy v naší zemi s odkazem na nízkou produktivitu práce. Ale za těch 27 let z naší země všechny vlády, lhostejno zda-li pravicové či levicové, udělali jednu velkou montovnu a velkosklad, což jsou práce s nízkou přidanou hodnotou a tedy nikdy nemáme šanci se se západními zeměmi platově srovnat.

Zdecimované zemědělství a potravinová závislost + naprostá neochota státních orgánů důsledně nás chránit před dovozem potravin z rozličným přidaným "svinstvem".
Tragická situace a neschopnost dostavit kompletní dálniční síť + neuvěřitelné problémy s rekonstrukcí současných úseků.

Zoufalá armáda, která v žádném případě není schopna ubránit naši republiku a ochránit nás, její obyvatele.

Bezpečnostní složky a zpravodajské služby, které mají nejvíce starostí sami se sebou.

A je toho mnoho a mnoho dalšího a každý jistě dokáže vyjmenovat řadu dalších věcí ...

Dosavadní politici nám 27 let neustále předhazovali svoji odbornou zdatnost, kvalifikační předpoklady, jazykové vybavení, jedinečné kontakty ve světě ... a výsledek si každý může vyhodnotit sám.

Naše země má spoustu slušných, poctivých, výborných a odborně zdatných lidí, kteří se před špínou politiky politice vyhýbají, ale je to velká škoda. Protože bez nich, bez jejich zapojení, to tady nikdy nebude takové, jaké jsme si představovali v roce 1989.

Pojďme spolu vytvořit něco nového, nebo alespoň přispět k tomu, aby Česká republika skutečně byla náš hezký a bezpečný domov, ve kterém každý z nás najde své osobní a rodinné štěstí.

Pod pojmem štěstí vidíme každý možná odlišné věci, jak by ne, každý člověk je jiný, ale je nesmírně důležité, aby každý z nás vnímal, že je skutečně šťastný. 

Je nezbytné se sjednotit do jednoho velkého politického uskupení, které by jako Občanské fórum ve své době mobilizovalo veškeré nespokojené obyvatele a jako jedna velká síla šla do všech voleb. To uskupení musí být jednoznačně orientováno pronárodně a vlastecky s jasným důrazem na hájení zájmů v první řadě obyvatel naší republiky a teprve následně, pokud to bude možné, dalších. 

Je velká řada politických subjektů, vlastenecky zaměřených, které se staví proti současným i minulým vládám a "tradičním" politickým stranám, které však nechtějí "férově" spolupracovat. Bohužel to je velmi nešťastné, protože hrozí veliké propadnutí hlasů chtějících změnu. Znám řadu vedoucích představitelů těchto "alternativních" stran a vím, že mezi řadou z nich panují nepřekonatelné spory v osobní rovině, takže spolu spolupracovat nechtějí. A to je velký problém, protože se v zásadním shodují a liší se jednotlivostmi a takto se tříští do mnoha stran.

Proto my připadá nanejvýš smysluplné a žádoucí vytvořit jednu velkou "zastřešující" stranu či hnutí, která by dala možnost všem nespokojeným obyvatelům vyjádřit se ve volbách a skutečnou změnu - v duchu Vize ČR, přinést již v parlamentních volbách v roce 2017.

Hnutí ANO v žádném případě není řešením. 

Vyzývám proto současně všechny politiky, kteří se ztotožňují s pohledem na polistopadové dění a jsou "alternativou" vůči všem dosavadním polistopadovým vládním stranám, aby se férově (bez vzájemného válcování) spojili a vytvořili jeden velký, společný celek, který by mohli podpořit všichni nespokojení občané naší země.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…