Pavel Opl: Živé řeky nelegálních migrantů táhnou Evropou

16.03.2017 9:40

Napadají policisty ve zjevné snaze je usmrtit. Zanechávají za sebou spoušť a hromady odpadků. Za podpory politických neziskovek vyřvávají o svých právech a nárocích. Z jejich očí šlehají blesky nenávisti vůči nám...

Pavel Opl: Živé řeky nelegálních migrantů táhnou Evropou
Foto: Archiv autora.
Popisek: Pavel Opl.

Migrace se od počátku devadesátých let, kdy jsem působil na oddělení pohraniční policie a na Ředitelství služby cizinecké a pohraniční policie, naprosto změnila.

Tehdy se skutečně zubožení běženci, ve složení celých rodin, tzn. malé děti, jejich rodiče a staří prarodiče, v noci, v malých skupinkách a potají snažili překonat naši tzv. "zelenou hranici".

Převaděči většinou z řad taxikářů s místní znalostí je vozili do odlehlých míst na hranici a směřovali je mimo naše území. A oni se pak vyděšení potáceli nocí a náročným terénem za svým cílem - západem...

Když jsme je zadrželi my, převaděči se předávali kriminálce a běženci cizinecké policii k dalším opatřením.

Když je zadrželi orgány Německa či Rakouska, tak ačkoliv existovaly readmisní dohody o navracení nelegálních migrantů našemu státu, tak šlo o hodně papírování a časově náročný postup, takže pohraniční policie uvedených států, stejně jako naši převaděči, vozila ty vyděšené běžence v noci k naší zelené hranici a posílala nám je zpět.

Bylo to takové "čtveráctví" našich západních kolegů, ale oficiálně se o tom mluvit nesmělo a my to brali. Koneckonců, ti běženci prošli přes nás a my měli výčitky, že k tomu došlo. Profesní hrdost. Tehdy vůbec nikoho ani nepadalo, že by se mělo přistupovat k nelegální migraci tak, že běžence necháme jen tak proudit přes naše území...

A co vidíme dnes ?

Nelegální migranty si na kontinent dokonce i sami dovážíme, dáváme jim materiální vybavení, peníze, bydlení, poučujeme je o jejich údajných právech a těšíme se, až sem za nimi již legálně dorazí jejich velmi početné rodiny, které prý s radostí také zabezpečíme.

Nevidíme však zbídačené chudáky, ale doslova tlupy agresorů, které se jako zvěř chovají vůči našemu kontinentu a nám, původnímu obyvatelstvu.

Živé řeky nelegálních migrantů táhnou Evropou za lepším životem. Ty obrázky známe všichni. Jsou silní, agresivní, nemají zábrany ani slitování. Jejich útoky proti policistům jsou doslova vražedné. Jejich tažení provází nepořádek, násilí a nenávist. Je jich obrovské množství a další desítky milionů se v Africe i Asii připravují na cestu k nám.

A až na světlé výjimky pár zemí se politici našeho kontinentu zmůžou jen na žvanění. Hloupé žvanění.

Je třeba okamžitě konat, nebo během pouhých pár let zbude z Evropy jen poušť a trosky, jak tomu je "u nich".

A co bude s naším obyvatelstvem, ani raději nechci domýšlet ...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…