Pavel Vavrouch: Politika je i o odpovědnosti a schopnosti dohlédnout důsledky svých činů. Jednání Konvičky a Hampla mě zklamalo

28.05.2016 7:35

Předseda olomoucké krajské rady Úsvit – Národní Koalice a člen Bloku proti islámu píše předsedovi strany Miroslavu Lidinskému:

Pavel Vavrouch: Politika je i o odpovědnosti a schopnosti dohlédnout důsledky svých činů. Jednání Konvičky a Hampla mě zklamalo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Loga Ú-NK a Bloku proti islámu

Vážený pane předsedo,

Vzhledem k aktuálním událostem mezi Úsvitem a Blokem proti islámu, před sobotním Sněmem Bloku proti islámu, stejně jako dalšími spekulacemi o loajalitě lidí vůči Martinu Konvičkovi Vám chci sdělit následující skutečnosti:

1. Hluboce si vážím všech poctivých a pro věc boje proti islamizaci zapálených lidí nejen v našem Olomouckém kraji, ale i v celé republice.

2. Jako člena BPI mne od začátku oslovila spolupráce s Úsvitem – Národní Koalice. Je to pro mne strana, která skutečně jako jediná hájí zájmy, za které bojuje Blok. Proto jsem osobně uvítal Vaši volbu, jako předsedu strany, stejně jako intenzivní spolupráci Vaší strany a našeho spolku.

3. Jako logickým pokračováním naší spolupráce jsem považoval vstup některých našich členů do řad Vaší strany. Jsem dodnes hrdý na to, že jsem byl přijat za člena strany ÚNK a veškeré moje kroky mají jediný cíl: Naplňovat naší vzájemnou dohodu o spolupráci. Vlastně konstatuji, že to pro mne není žádná formalita nebo povinnost, protože nám všem jde o stejnou věc.

4. Celý průběh kampaně jsem vnímal jako smysluplný, zejména z toho důvodu, že veškerá propagace v tisku, na debatách, tiskových konferencích, mediálních výstupech prezentovala Martina Konvičku jako lídra naší práce, Petra Hampla jako „ideologa“ a lídra kandidátky ve Středočeském kraji. Ostatně ideová konference 26. února 2016 toho je dokladem. Pro mne osobně proto bylo nepříjemným překvapením jednání pánů Konvičky a Hampla při vypovězení smlouvy s Ú-NK. Pokud pánové nechtěli s Ú-NK spolupracovat, neměli smlouvu podepisovat. Politika je také o odpovědnosti a o schopnosti dohlédnout důsledky svých činů.

4. Jako předseda Krajské rady Ú-NK a člen BPI jsem velmi zklamán jednáním pánů Konvičky a Hampla a zejména mě naštval způsob vypovězení smlouvy s Ú-NK. Jako řadový člen jsem ještě v zájmu jednoty boje proti islamizaci naší země (byť se sebezapřením) „skousnul“ to, že neproběhla žádná vnitrospolková diskuse při uzavření smlouvy mezi BPI a Ú-NK. Spolu s přáteli z BPI a Ú-NK jsme se energicky pustili do práce a rozjeli v Olomouckém kraji mohutnou kampaň. Z tohoto pohledu vnímám náhlé vypovězení smlouvy od pánů Konvičky a Hampla za ránu do zad našemu společnému boji.

5. Plně podporuji další pokračování spolupráce mezi lidmi, kteří nechtějí být manipulováni. Podporuji další spolupráci členů Bloku se stranou Úsvit – Národní Koalice. Bohužel z pracovních důvodů nemohu být přítomen na sobotním sněmu Bloku proti islámu. Ale moje stanovisko je pevné a neměnné. Všechny nekalosti, které se udály v poslední době, vnímám jako snahu o rozbití naší společné správné a zdravé snahy boje proti islamizaci, proti nelegální imigraci, proti zotročování naší vlasti. Celá tato situace nahrála našim nepřátelům a lidem, kteří chtějí naši zemi uvrhnout do chaosu a anarchie.

6. Já osobně i Olomoucký kraj jsme s lidmi z Bloku, kteří to myslí s těmito hrozbami vážně a také s Úsvitem.

Ing. Pavel Vavrouch

Předseda Krajské rady Ú-NK a člen Bloku proti islámu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: Co chtějí muslimové

12:17 Petr Hampl: Co chtějí muslimové

Denní glosy Petra Hampla.