Petice: Dříve český Manchester, potom Hanoj, chvilku Palermo a nyní kolotočářov

11.08.2020 13:18

Petice za odstranění plastových příšer a zřízení pozice městského architekta

Petice: Dříve český Manchester, potom Hanoj, chvilku Palermo a nyní kolotočářov
Foto: pixabay.com
Popisek: Petice - ilustrační foto

Město Dvůr Králové nad Labem - dříve český Manchester, potom česká Hanoj, chvilku české Palermo a nyní český kolotočářov. Vedení města ve své bezbřehé neschopnosti a aroganci připravuje obyvatelům jeden smutný pohled za druhým. Poslední kapkou je umístění nevzhledných plastových květináčů v ulici Revoluční. Teď už musí být i slepému jasné, že takhle to dál nejde.

Bohužel toto je jen ta nejviditelnější kapka v moři šíleností, které stávající radnice vyplodila. Daleko větší Kočkoland nám může vzniknout za 40 mil. na koupališti (viz článek na Kralovedvorsko.cz). Dále, máme sice ve městě více supermarketů než stavebních parcel, ale už sem město láká další. Jak to bude vypadat? Co padne za oběti? Nezájem. Hlavně, že bude Lidl.

Město je tak hrozný vlastník a správce majetku, že nad tím zůstává rozum stát:
Mayerova továrna - po 3 letech ani zmínka, co s ní.
Spořitelna - ani zmínka, co s ní (takže úředníci stále sedí v pronajaté ruině TGM č.p.35 ve vlastnictví místního obchodníka s chudobou Miloše Pacáka).
Dům na náměstí č.p.40 - nejostudnejši dům na náměstí. Loni vyhořel.

Na druhou stranu město mlčí k otřesnému stavu hotelu v Havlíčkově ulici nebo vzhledu náměstí Odboje před starou lékárnu. O zeleni v centru ani nemluvě.

květináče

Takhle bychom mohli pokračovat do alelůja. Místo aby se město v době dnešního blahobytu a otevřených finančních kohoutků odevšad staralo o majetek, který naši předci vybudovali z ničeho a v době, kdy to bylo stokrát těžší, tak plýtvá časem, penězi a trpělivostí všech, kdo ještě nad touto labskou kotlinou nezlomili hůl.

Vyzýváme paní místostarostku, aby si plastové nesmysly z Revoluční ulice odstěhovala k sobě na zahradu a celé vedení města, aby okamžitě spustilo proces výběru nezávislého městského architekta, který bude mít významné slovo při řešení vzhledu veřejného prostoru a v územním plánování.

(Podpis petice nemusí znamenat souhlas s jejím doslovným zněním. Znamená především nespokojenost se stavem veřejného prostoru a výzvu ke změně přístupu vedení města při jeho správě).

Petici můžete podepsat ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…