Petice Národ sobě za odvolání ministryně Hanákové

11.09.2012 7:30

Otevřený dopis předsedovi vlády ČR Petru Nečasovi.

Petice Národ sobě za odvolání ministryně Hanákové
Foto: top09.cz
Popisek: Ministryně kultury Alena Hanáková

Vážený pane předsedo vlády,

dne 7. září 2012 byl náhle odvolán ředitel Národního divadla Ondřej Černý, a to bez udání jakýchkoli konkrétních a relevantních důvodů. Na jeho místo byl dosazen ekonomický náměstek MKČR pan Martin Sankot. Osoba, která dle svých slov divadlo navštívila párkrát v životě a vůbec mu nerozumí. V této situaci jsme nuceni označit celou věc za precedens vztahu ministerstva kultury nejen k Národnímu divadlu, ale ke správě celého kulturního bohatství této země.

Jedná se o projev absolutní nekompetence, arogance a mocenských manýr, které se – ač z lidského i celospolečenského pohledu nemají obdoby – stávají normou. Celá tato kauza je pouze vrcholem ledovce. To, co je pod hladinou, nemá s potřebami a zájmy kultury vůbec nic společného.

Události posledních dnů v Národním divadle jsou jen jedním z kamínků v mozaice současné morální krize společnosti a především její politické reprezentace. Je nejvyšší čas se proti těmto zhoubným praktikám postavit.

Současný boj o Národní divadlo, které je jedním z klíčových symbolů národní identity, se stává bojem nejen za zachování kulturních hodnot, ale i bojem za respektování základních pravidel slušnosti, morálky a demokracie.

Vážený pane premiére,

je naprosto nezbytné okamžitě začít jednat o zásadním přehodnocení vztahu státu ke kultuře. Zároveň Vás důrazně žádáme o okamžité odvolání paní Aleny Hanákové z funkce ministryně kultury, jelikož opakovaně prokázala svou naprostou nezpůsobilost vést tento resort.

Pevně věříme, že si uvědomujete vážnost situace a budete k ní přistupovat s náležitou odpovědností.

V Praze dne 9.září 2012

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: petice, ParlamentniListy.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …