Petice: Ne mým jménem! Distancujeme se od postoje Vlády ČR k rezoluci Evropského parlamentu

09.07.2020 16:00

Česká vláda se vymezila proti rezoluci Evropského parlamentu, která se ohrazuje vůči střetu zájmů premiéra Babiše. Mohlo by se zdát, že vláda jen tlumočí názor všech českých občanů. My k těmto občanům nepatříme.

Petice: Ne mým jménem! Distancujeme se od postoje Vlády ČR k rezoluci Evropského parlamentu
Foto: video Andreje Babiše
Popisek: Andrej Babiš.

Nesouhlasíme s postojem vlády a přejeme si, aby odmítnutí rezoluce projednala na příští schůzi Poslanecká sněmovna.

Přidejte se k výzvě, pokud vám není lhostejné, že:

  1. Premiéra Babiše vážně zná celá Evropa. Ne snad kvůli tomu, že by se nějakou měrou zasloužil o prosperitu České republiky a celého regionu. Babiš nás „proslavil“ svým střetem zájmů a kumulací mocí politické, mediální i byznysové.
     
  2. Premiér Babiš je největším příjemcem dotací z Evropské unie. Jeho střet zájmů z České republiky dělá nedůvěryhodného partnera. Kdo to odnáší? České firmy a podnikatelé, s výjimkou Agrofertu.
     
  3. Koaliční partner ČSSD jedná poslušně, nekriticky a lokajsky. Sociálním demokratům nevadí, že nedodržují své sliby a nadále vládnou s velkopodnikatelem, který jedná pro dobro vlastního byznysu. Ba co více, zástupci ČSSD se podepsali pod odmítnutí rezoluce Evropského parlamentu, který podle všech indicií sepisoval tým holdingu z Průhonic, nikoliv ze Strakovy akademie.
     
  4. Na českého premiéra úřady „zakleknout“ nemohou. Úřední posouzení Babišova střetu zájmů záleží z velké části na jeho čestném prohlášení. Vážně ještě někdo věří tomu, že má ředitel hnutí ANO vůbec nějakou čest?
     
  5. Premiér Babiš svým jednáním podkopává důvěru občanů v evropské instituce. Pokud peníze daňových poplatníků a občanů unijních států bude z Bruselu čerpat jen hrstka velkopodnikatelů s Babišem v čele, ohrozí tím naši budoucnost v Evropě.

Pro všechny občany EU musí platit stejná pravidla. Pokud Andrej Babiš jedná v duchu svých zájmů, pak se jedná o ohrožení českých zájmů ve společné Evropě. Je správné, že v takové chvíli Evropský parlament nemlčí. Europoslanci jej vyzvali k prodeji Agrofertu, zastavení dotací pro holding nebo rezignaci. Babiš si zvolil cestu diskreditace europoslanců.

Mlčet teď nesmíme ani my. Pokud souhlasíte, připojte svůj podpis k této výzvě a dejte najevo, že vláda nemluví Vaším jménem.

Markéta Pekarová Adamová, poslankyně a předsedkyně TOP 09
Tomáš Czernin, senátor a 1. místopředseda TOP 09

Výzvu můžete podepsat ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

11:34 Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

Ti, kteří ovládají náš svět, a tím i naše životy, spoléhají na krátkost a nedokonalost naší paměti. …