Petice: Nesouhlas s pokračující ignorací potřeb obyvatel oblasti Dívčích Hradů a Brabence

26.09.2017 13:29

Nesouhlas s umístěním staveb v ulici Lučištníků a Kutvirtova a pokračující ignorací potřeb stávajících obyvatel oblasti Dívčích Hradů a Brabence

Petice: Nesouhlas s pokračující ignorací potřeb obyvatel oblasti Dívčích Hradů a Brabence
Foto: pixabay.com
Popisek: Petice - ilustrační foto

Zastupitelstvu pro Prahu 5 Městská část Praha 5 Nám. 14. října 1381/4, 150 22 Praha 5

V Praze dne 16.9.2017

Petice podle § 1 zákona č. 85/1990 Sb., o právu petičním

Věc:
Nesouhlas s umístěním staveb v ulici Lučištníků a Kutvirtova a pokračující ignorací potřeb stávajících obyvatel oblasti Dívčích Hradů a Kesnerky My, občané České republiky, obyvatelé Prahy 5, zejména z oblasti Dívčích Hradů a Kesnerky, nesouhlasíme s umístěním staveb v ulici Lučištníků a Kutvirtova a pokračující ignorací našich potřeb v souvislosti s kvalitou podmínek pro bydlení stávajících obyvatel.

Důvody nesouhlasu:

1. V lokalitě Dívčích Hradů se aktuálně připravuje stavební řízení pro stavbu „Viladomů“ v ulici Lučištníků, a to na základě prolobovaných a neoprávněných rozhodnutí o změně územního plánu, navýšení koeficientu zastavěnosti a umístění stavby. Podporujeme návrh obyvatel dotčených pozemků na obnovu územního řízení z důvodu nálezu chráněných druhů přímo na pozemcích, kde má výstavba probíhat. Žádáme prověření postupu zastupitelů a úředníků Stavebního úřadu pro Prahu 5, kteří se v minulosti angažovali v prosazení změny územního plánu navýšení koeficientu zastavěnosti a umístění této stavby, kterou sami nazvali jako „výjimečně přípustnou“.

2. Pod klamným názvem „Sportovně technické zázemí Radlice“ vydal stavební úřad MČ Praha 5 souhlasné územní rozhodnutí o umístění tří bytových domů na pozemcích určených pro sport. Zrušen má být tenisový kurt a část parkoviště sloužící návštěvníkům krytých kurtů. Stavby budou přiléhat k zalesněnému územnímu systému ekologické stability, aniž by byly dodrženy požadované odstupy. Nejsou též dodrženy výškové koeficienty běžné pro stavbu domů v této oblasti. Navržené domy s pěti nadzemními podlažími zcela zastiňují nádherné východní panorama Radlic – zalesněný kopec Brabenčák. Žádáme prověření postupu zastupitelů a úředníků Stavebního úřadu pro Prahu 5, kteří se v minulosti angažovali ve vydání tohoto územního rozhodnutí. A není vůbec v souladu s přijatou strategií proti klimatickým změnám.

3. Není nám jasné PROČ zastupitelé i Stavební úřad řeší prospěch a maximalizaci zisku developera a vůbec ho nezajímá koncepční řešení podmínek bydlení stávajících obyvatel lokality, ve které chybí základní občanská vybavenost jako je například obchod, služby nebo zařízení pro volný čas dětí i dospělých.

Děkujeme

Za petiční výbor:
Veronika Strouhalová, Nad Konvářkou 8, Praha 5
Filip Sodomka, K Závěrce 15, Praha 5
Prokop Závada, Na Pěkné vyhlídce 1, Praha 6
Jan Zubatý, Nad Konvářkou 15, Praha 5
Doris Polívková, Výmolova 2 a, Praha 5

Za petiční výbor jsou oprávněni jednat všichni členové výboru samostatně

Petici můžete podepsat ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

15:57 Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

Denní glosa Filipa Šebesty