Petice: Stop diskriminaci osob s handicapem a jejich psích pomocníků

21.11.2019 16:18

PETICE dle čl. 18 Listiny základních práv a svobod a zákona č. 85/1990 Sb. o právu petičním „za vytvoření definice asistenčních a vodících psů a legislativní zakotvení přístupových práv osob se zdravotním postižením, využívajících pomoci psů se speciálním výcvikem“.

Petice: Stop diskriminaci osob s handicapem a jejich psích pomocníků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petice, ilustrační foto

My, níže podepsaní, prostřednictvím této petice žádáme, aby byly celostátně uznány definice asistenčních a vodících psů a jejich využití ve prospěch osob se zdravotním postižením ve znění:

Asistenční pes je pes se speciálním výcvikem, který byl vycvičen výcvikovým subjektem, akreditovaným mezinárodní organizací Assistance Dogs International nebo International Guide Dog Federation a je kompenzační pomůckou pro osoby se zdravotním postižením. Vodící pes je pes se speciálním výcvikem, který byl vycvičen výcvikovým subjektem, akreditovaným mezinárodní organizací Assistance Dogs International nebo International Guide Dog Federation a je kompenzační pomůckou pro osoby se zrakovým postižením. Držitelé asistenčních a vodících psů s certifikací mezinárodně akreditovaných organizací mají se svými psy se speciálním výcvikem stejná přístupová práva, jako jakýkoli občan ČR, který nevyužívá psa jako asistenta či průvodce. Asistenční a vodící pes je podpůrným opatřením pro děti se zdravotním či zrakovým postižením, má přístup do školských zařízení všech stupňů, pokud pro jeho pořízení vydá doporučení lékař, a za předpokladu, že dítě svého psa plně zvládá, a má se svým psem složen test chování psa na veřejnosti (test přístupnosti) dle mezinárodních standardů.

Děkujeme.

Helppes - Centrum výcviku psů pro postižené, o.p.s.
Zuzana Daušová

Petici můžete podepsat ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …