Petice: Stop externí ochrance na univerzitě

12.06.2017 11:17

PWtice za ukončení praxe najímání externí bezpečnostní agentury pro zajištění bezpečnosti na akademické půdě

Petice: Stop externí ochrance na univerzitě
Foto: pixabay.com
Popisek: Petice - ilustrační foto

My, studenti VŠUP žádáme ukončení praxe najímání externí bezpečnostní agentury pro zajištění bezpečnosti na akademické půdě. Během artsemestru se najmutá ochranka chovala hrubě a v rozporu s duchem umělecké školy. Naše univerzita by měla být místo otevřené neformálnímu setkávání, svobody a bohémského života, místo kde je možné diskutovat o společenských konvencích bez strachu z odsouzení.

Krizové situace má řešit policie ČR, která k tomu má všechny pravomoci a vzhledem k umístění školy i krátkou dojezdovou dobu. Pakliže je v zájmu studentů najmout někoho preventivně pro předcházení konfliktů, má to být nekonfliktní typ - tedy ne fyzicky zdatný řadový zaměstnanec bezpečnostní agentury se sklony k agresivitě a konzervativními názory, ale člověk, který chápe specifika umělecké školy, studentů a má respekt k jejich práci.

Věříme, že po této zkušenosti se ukázalo, že najmutá ochranka místo, aby konfliktům předcházela, tak je vyvolávala a především působila nepřátelským dojmem na studenty i návštěvníky výstavy. VŠUP je jedním z mála míst, kde se člověk může cítit bezpečně a svobodně bez neustálého dohledu, věříme že tomu tak bude i nadále.

Petici můžete podepsat ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …