Petice: Zastavme utrpení zvířat při přepravě z ČR do Turecka a dalších zemí mimo EU

31.07.2017 20:24

Neexistuje žádné ospravedlnění toho krutého a zbytečného obchodu. Jediným řešením je úplný zákaz exportu hospodářských zvířat z ČR do zemí mimo EU. Prosíme, podepište petici ještě dnes.

Petice: Zastavme utrpení zvířat při přepravě z ČR do Turecka a dalších zemí mimo EU
Foto: URS Czech
Popisek: Kráva, ta je v tom nevinně.

Já, podepsaný/á, žádám Parlament ČR, aby zakázal export živých hospodářských zvířat z ČR do zemí mimo EU. Přeprava působí zvířatům nesmírné utrpení a v mnoha cílových zemích jsou porážena brutálním způsobem bez omráčení. Ačkoli v ČR platí unijní nařízení Rady č.1/2005, o ochraně zvířat během přepravy, jeho dodržování a uplatňování v praxi je naprosto nedostatečné. Jediným řešením je úplný zákaz exportu živých zvířat z ČR do zemí mimo EU. Je morálně nepřijatelné, aby ČR porušovala vlastní zákony na ochranu zvířat kvůli zisku z tak krutého obchodu.

Organizátory petice jsou Compassion in World Farming, Společnost pro zvířata a Farma naděje. Petici podporují OBRAZ, Nadace na ochranu zvířat, Slepice v nouzi, Svoboda zvířat a Platforma pro udržitelný rozvoj a etiku.

Je nejvyšší čas, aby se chovatelé hospodářských zvířat, přepravci, úředníci i politici přestali zaštiťovat pouhými ekonomickými zájmy, stabilitou trhu a obchodními zisky a konečně projevili zájem o ochranu českých zvířat!

Petici můžete podepsat ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…