Petice na podporu Policie České republiky a její nestrannosti

21.04.2016 13:57

My, občané České republiky podporujeme Policii v České republiky v její současné nelehké situaci, kdy je ze strany některých individuí a politických stran jako např. TOP 09 snyhy Policii ČR v očích veřejnosti očernit a zejména je zjevná snaha vyvolat v řadách policistů atmosféru strachu kvůli zcela správnému a oprávněnému zásahu proti "aktivistům" snažícím se narušit průběh návštěvy prezidenta Čínské lidové republiky v České republice.

Petice na podporu Policie České republiky a její nestrannosti
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Takzvaní "aktivistů" si zcela bezohledně berou za rukojmé všechny občany České republiky a ohrožují snahy o zlepšení vztahů s Čínskou lidovou republikou. Tradičně dobré vztahy s ČLR byly před 25 lety zcela nesmyslně přrvány politickou zvůlí tehdejšího politického establishmentu Československé republiky, což bohužel zůstalo zachováno i po rozdělení federace. Důsledkem byly okamžité negativní dopady na ekonomiku země v rozsahu několika desítek miliard Kč z důvodu nerealizovaných zakázek (mj. dvě tepelné elektrárny, již prakticky nakontrahované). Následné škody, kdy naši obchodníci museli z důvodu politických zásahů do ekonomiky kupovat zboží z ČLR přes prostředníkjy (často ze zemí, od nichž naši politici "převzali" pojetí lidských práv a metody jejich prosazování). Důsledkem byly každoroční negativní dopady na naší ekonomiku v řádu miliard až desítek miliard (na ekonomiku ČLR to dopad nemělo žádný, tamní výrobci prostě jen prodali zboží přes prostředníky a nikoli přímo). Takzvaní "aktivisté" se snaží tuto situaci zachovat a je proto otázkou, jaké jsou jejich skutečné motivy.

Ještě před 10 lety si skupiny, z nichž se rekrutují uvedení "aktivisté" mohli řádit jak chtěly, jejich politické krytí dokázalo eliminovat jakékoli snahy poctivých policistů o rovný přístup ke všem, o nestranné trestání vandalismu a narušování veřejného pořádku. Současná politické situace je naštěstí již odlišná a Policie ČR konečně může plnit řádně své povinnosti bez politických zásahů a dehonestujících kampaní proti jejím představitelům. Politické skupiny, z nichž se rekrutují "aktivisté" shora uvedení se však snaží i nadále Policii ČR donutit jednat tak, jak "aktivisté" chtějí, tedy jednat pouze ve prospěch těchto politických skupin, bez ohledu na vůli většiny obyvatelstva České republiky.

Za dané situace my, občané České republiky vyjadřujeme svou podporu Policii České republiky, děkujeme za nestrannost a nepodjatost, s níž jednala v době návštěvy prezidenta ČLR v České republice a chránila jak veřejný pořádek, tak zájmy České republiky.

Petici můžete podepsat ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: Migrační pakt je ohromným nákladem členství České republiky v EU s dalekosáhlými důsledky

11:24 Ivo Strejček: Migrační pakt je ohromným nákladem členství České republiky v EU s dalekosáhlými důsledky

Denní glosa Ivo Strejčka