Petice na podporu generálního ředitele Českého rozhlasu René Zavorala

23.06.2016 13:03

Pomlouvačná publikační produkce různých aktivistů, kteří v souvislosti s udělováním Krameriovy ceny v posledních hodinách a dnech útočí na osobnosti spjaté s touto cenou (např. série textů J. Jandy volajícího po jejich potrestání), vyvolala spontánní reakci v podobě petice na podporu generálního ředitele Českého rozhlasu René Zavorala.

Petice na podporu generálního ředitele Českého rozhlasu René Zavorala
Foto: Hans Štembera
Popisek: Generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral

Její celý text je zde:

Generální ředitel Českého rozhlasu se stal terčem nevybíravých útoků proto, že se zúčastnil v porotě udílení Krameriovy ceny za nezávislou žurnalistiku. Různí aktivisté, zejména Jakub Janda z takzvaných Evropských hodnot, pomlouvají pana Zavorala v médiích a požadují jeho odvolání.

Proč? Jen proto, že hájí názor, že je správné hodnotit žurnalistiku podle kvality, a ne podle toho, kdo nebo kde ji provozuje. Jinými slovy pomáhá překlenou propast mezi mainstreamovými a alternativními médii a navázat vzájemný dialog s cílem zkvalitnit naši žurnalistiku obecně.

My, níže podepsaní, zásadně protestujeme proti snaze očerňovat pana Zavorala a vyjadřujeme mu plnou podporu.

Samotná petice je k podpisu zde či zde.


Text Evropských hodnot:

V šestičlenné porotě u předávání Krameriovy ceny v nedávné době zasedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral. Jde přitom o cenu udělovanou českými dezinformátory, kterým tak první muž Českého rozhlasu svou účastí nahrál. V novém Kremlin Watch Reportu vysvětlujeme, proč je takové jednání selháním. Mimo jiné píšeme:

„Zaprvé, mohlo jít o chybu – tedy nulové zjištění, do čeho vlastně vkládá své jméno. Pak by bylo na místě se veřejně omluvit a razantně se distancovat jak od samotné organizace, tak udělených cen. Konspirační teoretici a dezinformátoři prostě nejsou seriózními novináři, pokud systematicky šíří dezinformace.

Existuje však i druhá možnost. Pokud šlo o plně informovanou a vědomou volbu spoluhráčů, tak by měl být generální ředitel Českého rozhlasu odvolán ze své funkce.“

Kompletní text Jakuba Jandy, zástupce ředitele think-tanku Evropské hodnoty, je zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…