Petice proti přemostění Vltavy a přivedení těžké nákladní dopravy do klidových lokalit

10.01.2017 18:35

Ptáme se, proč to děláte? Již potřetí tu samou věc. Pokolikáté ještě NE absurdním řešením?

Petice proti přemostění Vltavy a přivedení těžké nákladní dopravy do klidových lokalit
Foto: David Hora
Popisek: Radnice v Českých Budějovicích

Petice dle čl. 18 Listiny základních práv a svobod a zákona č. 85/1990 Sb. o právu petičním proti záměru pořízení změny ÚPnM v lokalitách Grünwaldova, U Papíren a Nemocnice v katastrálním území České Budějovice 7

4500 českobudějovických občanů podpisem pod petici ZACHRAŇME MALÁK A KLIDOVÉ ZÓNY odmítlo v roce 2011 dopravní průtah, tzv. Jižní spojku, rekreačními a klidovými zónami města, kolem nemocnice, pavilónu dětského a v současnosti též neonatologického centra. Nyní je tu znovu záměr přivést do její bezprostřední blízkosti kamionovou dopravu. Přemostěním Vltavy v tomto místě pak bude též projektově dotažena trasa tzv. Jižní spojky, neb zakreslena v územním plánu zůstala.

Ptáme se? Jak prospěje dětem hospitalizovaným v nemocnici hluk a emise z aut a z kamionové dopravy přivedené do těsné blízkosti dvou z jejích nejcitlivějších pavilonů? Jak se zvýší kvalita života obyvatel celé čtvrti dalším přílivem aut, jejich rozptýlením v této městské části a postupným rozptylováním všude po městě?

Žádáme vás, volené zástupce, abyste dbali hlasů občanů, nekonali proti jejich zájmu žít ve zdravém prostředí a hledali způsoby, jak dopravní situaci ve městě co nejvíce zklidňovat zaváděním a zdokonalováním alternativních složek dopravy. Přejete si snad, abychom všichni v budoucnu žili v satelitních sídlech a v okolních obcích a do města se vraceli jen, abychom jej využili jako dopravní uzel?

Ukončete nesmyslný projekt přemostění Vltavy a přivedení těžké nákladní dopravy do klidové lokality Nemocnice, U Papíren a Grünwaldova v Českých Budějovicích. Zdraví našich dětí a naše je nám přednější.

Chceme urbanistická řešení hodná 21. století, nikoliv návrat do století minulého. Chceme znát ucelený koncept města s důrazem na život občanů v něm, neboť jsou to občané, kdo jsou pro život města nejdůležitější.

Petici můžete podepsat ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

15:57 Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

Denní glosa Filipa Šebesty