Petice proti umístění jakéhokoliv typu azylového zařízení v Benešově

08.02.2016 19:17

Petici "Proti umístění jakéhokoliv typu azylového zařízení" v objektu bývalých Pražských kasáren" můžete již nyní podepsat na několika místech v Benešově.

Petice proti umístění jakéhokoliv typu azylového zařízení v Benešově
Foto: wikipedia
Popisek: Benešov

Vážení občané,

v souvislosti s Usnesením Zastupitelstva města Benešov ze dne 1. 2. 2016 a Prohlášením Rady města Benešov ze 4. 2. 2016 vznikla občanská petice "Proti umístění jakéhokoliv typu azylového zařízení" v objektu bývalých Pražských kasáren.

Petici můžete již nyní podepsat na několika místech v Benešově, další místa budou přibývat. V Turistickém informačním centru na Masarykově náměstí je ji možné podepsat například i v neděli 7. února 2016 odpoledne, kdy má otevřeno od 14:00 do 16:00 z důvodu konání Masopustního veselí v centru města.

Petici mohou podepsat i lidé, kteří nebydlí přímo v Benešově. Zapojit se mohou také občané mladší 18 let, pokud chápou obsah petice, a to vzhledem ke své rozumové a mravní vyspělosti.  

V případě, že chcete připojit k petici i podpisy dalších osob ve svém okolí, je možné vyzvednout na uvedených místech více archů, které pak s vyplněnými podpisy vrátíte zpět.

PETICE

dle čl. 18 Listiny základních práv a svobod a zákona č. 85/1990 Sb., o právu petičním
Proti umístění jakéhokoliv typu azylového zařízení v katastru města Benešov

Já níže podepsaný/á

plně souhlasím s odmítavým stanoviskem zastupitelstva města Benešov ze dne 1.2. 2016 ohledně problematiky  záměru zřídit v centru města Benešov v objektu tzv. Pražských kasáren zařízení pro jakékoliv ubytování imigrantů.  A zároveň plně podporuji vedení města Benešov v jednání, které povede k převodu těchto nemovitostí do majetku města za účelem využití pro potřeby občanů Benešova.

Plně podporuji toto usnesení Zastupitelstva města Benešov ze dne 1. 2. 2016:

„Zastupitelstvo města Benešov na svém zasedání dne 1. 2. 2016 projednalo a ukládá vedení města Benešova vést jednání s Ministerstvem vnitra ČR a Ministerstvem obrany ČR o případném využití objektu vojenské ubytovny, která byla součástí dřívějších Pražských kasáren v Benešově (budova s č. p. 999, objekt občanské vybavenosti, umístěná na parcele parc. č. 167/1 v k.ú. Benešov u Prahy, vše zapsané na listu vlastnictví č. 923 vedeném u Katastrálního úřadu pro Středočeský kraj, katastrální pracoviště Benešov, ve vlastnictví České republiky, s příslušností Ministerstva obrany hospodařit s tímto majetkem), dále jen „předmětný objekt“. Odmítá důrazně případný záměr zřídit v centru města Benešov v předmětném objektu zařízení pro jakékoliv ubytování imigrantů.

Předmětný objekt je v centru města Benešov v bezprostřední blízkosti mateřské, základní školy a střední školy včetně internátu pro studenty školy. Zastupitelstvo dlouhodobě uvažovalo, a za tímto účelem i jednalo s příslušnými orgány, o získání předmětného objektu  včetně pozemku parc. č. 167/1, na kterém je budova umístěna, do majetku města s tím, že měl být využit pro startovací byty a byty pro sociálně potřebné občany města. Jakýkoliv jiný záměr využití předmětného objektu je v přímém rozporu s plánem strategického rozvoje města a je pro město Benešov a jeho občany zcela nepřijatelný“.

MÍSTA, KDE JSOU UMÍSTĚNY PETIČNÍ ARCHY:
Městský úřad Benešov – budova A, Masarykovo náměstí 100, Benešov
Kulturní a informační centrum, Masarykovo náměstí 230, Benešov
Hračky Modré z nebe, Malé náměstí 1700, Benešov
Dětské centrum Krokodýl, Jiráskova 2042, Benešov
Café M, Jiráskova 2042, Benešov
Restaurace "U Zimů", Masarykovo náměstí 7, Benešov
Městská knihovna Benešov  - 4 místa - oddělení pro dospělé, oddělení pro děti, oddělení audiovizuální, studovna
Hostinec "U Zlaté Hvězdy", Masarykovo náměstí 2, Benešov
Obchod Ovoce a Zelenina, Masarykovo náměstí 157, Benešov
Jiskra Benešov, redakce novin, Žižkova 2040, Benešov
Vrátnice u závory - vjezd do Nemocnice Rudolfa a Stefanie, Benešov
Kadeřnictví Eva, Na Bezděkově 2005, Benešov
Tipsport bar, Vnoučkova 2131, Benešov
Farma Park, Soběhrdy

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

15:22 Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

Letos v pátek 12. dubna by bylo mému otci 100 let. Zemřel velmi mladý v roce 1963, bylo mu 39 roků. …