Petice proti zdražení cigaret

26.12.2012 16:00

My, níže uvedení občané ČR, zejména po zkušenostech s tzv. methanolovou kauzou, jednoznačně odmítáme populistické a nezodpovědné snahy politiků o další zvýšení cen cigaret.

Petice proti zdražení cigaret
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kouření, ilustrační foto

Toto zvyšování by mělo za následek další růst již dnes značně rozvinutého černého trhu s cigaretami (ať již pašování, nebo padělání), příležitosti mafiím, zvýšené daňové úniky a především by představovalo reálné ohrožení obyvatelstva na zdraví a životech. Jsme přesvědčeni, že řešení závislosti na tabákových výrobcích spočívá zejména v prevenci a ve vytváření perspektiv a možností smysluplného trávení volného času zejména pro mladé, kteří jsou kouřením nejvíce ohroženi. Nikoli v psychologické či ekonomické represi. Současně odmítáme i manipulativní a zastrašující ráz, jakým se zastánci zvýšení cen snaží toto prosadit. Konzumace tabákových výrobků je osobní volba a osobní svoboda každého. Vyšší zdanění cigaret systémové chyby české ekonomiky nevyřeší!

Petici můžete podepsat ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: petice, ParlamentniListy.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…