Petice za doplnění podmínek využití plochy Z19 v Uzemním plánu obce Zdiby

15.09.2017 16:11

Vážený pane starosto Tvrdý, vážený pane místostarosto Žáčku, vážení zastupitelé,

Petice za doplnění podmínek využití plochy Z19 v Uzemním plánu obce Zdiby
Foto: pixabay.com
Popisek: Petice - ilustrační foto

žádáme, abyste při společném jednaní, po dokončení I. etapy vypracovávání návrhu změny č.1 Územního plánu obce Zdiby, zajistili úpravu podmínek využití (regulativů) zastavitelné plochy Z19 pro občanské vybavení – komerční zařízení plošné rozsáhlá (OK) v souladu s usnesením zastupitelstva obce Zdiby ze dne 21.12.2016, tj. tak, aby bylo stanoveno, že na této ploše je povolena výstavba za následujících podmínek:

(i)  minimálně 44 % plochy zeleně;
(ii)  objekty musí architektonickým členěním stavebních forem a zejména celkovým objemem zastavění respektovat měřítko a nenarušovat vizuální kontext okolní zástavby, zejména kulturních památek v okolí.

Podle informací, které obdržel Stavební úřad v Klecanech vlastník zastavitelné plochy Z19 od záměru výstavby nedávno ohlášeného projektu „GOODMAN ZDIBY LOGISTICS CENTRE“ upustil. Proto vás žádáme, abyste využili této příznivé situace k ochraně zájmů obyvatel Zdib a úpravou regulativů v územním plánu napříště dovolili realizaci pouze záměrů, které nebudou mít devastující dopad na životní prostředí, krajinný ráz a dopravní situaci v naší obci.

Věříme, že se díky vašemu odpovědnému chování podaří tuto změnu regulativů prosadit a nebezpečí výstavby obřích hal odvrátit.
Za vaši iniciativu předem děkujeme.

Petici můžete podepsat ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …