Petice za obnovu poutního místa Vřesová studánka

14.07.2015 16:34

Chcete podpořit myšlenku na obnovu Vřesové studánky? Přečtěte si naši Petici.

Petice za obnovu poutního místa Vřesová studánka
Foto: sumperk.cz
Popisek: Poutní místo Vřesová studánka

Vědomi si odpovědnosti za náš svět, uznávajíce, že nás všechny, kdo s Jeseníky a lidmi v nich žijeme nebo je máme rádi, k řádnému spravování zavazuje nám svěřená krásná příroda Jeseníků, jejich dědictví duchovní a kulturní, jakož i potenciál rekreační a sportovní, prohlašujeme, že je přirozenému řádu věcí odpovídající, aby se přání generací poutníků konečně naplnila a poutní místo na Vřesové studánce, aby opět ožilo. Nově vzniklá aktivita Spolku pro obnovu poutního místa Vřesová studánka, směřuje k obnovení tradičního prostředí poutního místa, které Jeseníky po staletí utvářelo a v srdcích lidí nikdy nepřestalo a nepřestane existovat.

Vyjadřujeme těmto záměrům plnou podporu a vybízíme všechny kompetentní orgány a lidi dobré vůle, seznámené s touto peticí, aby se se záměry obnovit Vřesovou studánku poctivě seznámili a v rámci svých možností a kompetencí aby uvedený záměr všemi zákonnými prostředky podpořily. Současná historická možnost k obnově, která se díky šlechetnosti donátorů naskytla, se nemusí v dohledné době opakovat.

V pravdě moderní obnova poutního místa, provedená v účelném, ale na krásu bohatém rozsahu, na historickém půdorysu původních staveb kaple a horské útulny, vrátí hřebenu Jeseníků bolestně chybějící krajinotvornou a jedinečnou dominantu a bude nenápadnou, ale jasně zářící perlou našich hor, radostným místem pro tiché usebrání se i lidské setkávání. Bude opět praktickým, logickým a tolik potřebným záchytným bodem pro turisty, pohybujících se na hřebeni Jeseníků, dobrou základnou pro výlety i záchranné operace.

Obnovená chata a kaple Na Vřesové studánce se stanou znovu, tak jako po staletí minulá, bezpečným místem pro všechny lidi dobré vůle a milovníky Jeseníků. Splaťme konečně tento náš dluh našim horám. Udělejme vše pro obnovu poutního místa na Vřesové studánce.

Jak se můžete zapojit do petiční podpory našeho záměru?

Na písemné (e-mailem) vyžádání u zástupce Petičního výboru získáte potřebný dvoustranný dokument se zněním Petice a podpisovým archem. (Ing. Milena Kratochvílová, ZDE)

Náš požadavek je, aby byl formulář vždy vytištěn oboustranně a tak byl zachován text Petice i podpisy na jednom listu. Budeme rádi, pokud nám pomůžete zajistit vždy více podpisů na jednom archu, který obdržíte v elektronické podobě. Číslování listů provedeme my, po obdržení plně či zčásti podepsaných archů. Dbejte prosím důsledně na dodržení všech údajů – není jich moc, kromě jmen jsou to plné adresy trvalého bydliště a vlastnoruční podpis. Petici můžete podepsat i na místech, kde je k dispozici s touto Výzvou.

Před podpisem si pozorně přečtěte text Petice a případně celé naše webové stránky ZDE, ať máte jasnou představu, co podepisujete. Nejde nám o zbrklou kampaň, ale o získání věrného obrazu podpory veřejnosti našeho záměru na obnovu poutního místa Vřesová studánka.

Petiční výbor za obnovu poutního místa Vřesová studánka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…