Petice za odškodnění od Německa: Škodu si nechte, Čechy odškodněte

04.10.2017 9:37

Výzva vládě České republiky

Petice za odškodnění od Německa: Škodu si nechte, Čechy odškodněte
Foto: Hans Štembera
Popisek: Berlín, ilustrační foto

Německo dluží desítkám tisíc českých rodin víc než sedmdesát let miliardy korun a české, slovenské i československé vlády tento dluh ignorují. Vyzýváme proto Českou republiku, aby hájila zájmy svých občanů a dluhy z roku 1945 pro ně vymohla nebo je sama zaplatila.

Jak k dluhu došlo? Tím, že Německo zahájilo a prohrálo válku a muselo začít platit válečné škody. Díky postupimské dohodě vítězných Spojenců mohly signatářské státy k náhradě škody použít nejen majetek zabavený německému státu, ale také zabavované majetky vlastních občanů, v Československu vymezené konfiskačními dekrety, které státy včetně Československa prodávaly a zkonfiskovaní se tím stali věřiteli Německa. “

Jako když v hospodě zaplatíte za kamaráda bez peněz a ten namísto hostinskému dluží Vám. Kamarádem bez peněz bylo po prohrané válce v létě 1945 Německo, jen s tím rozdílem, že zkonfiskovaných se nikdo neptal, jestli chtějí za Německo platit.”

Německo v průběhu uplynulých dekád zaplatilo devíti desetinám věřitelů. Bohužel jen svým občanům - i těm bývalým československým - a občanům Rakouska. Dnešní občané Česka a Slovenska čekají marně a nastupující generace na německý dluh možná dokonce zapomínají.

Připojuji se k výzvě vládě České republiky, aby kvůli značnému několikageneračnímu prodlení zajistila úhradu všem, kteří od Německa ještě nezískali odškodnění za svůj v roce 1945 zkonfiskovaný majetek, i když tak za Německo zaplatili nedobrovolně jeho válečné dluhy.

Další informace ZDE

Petici sestavil Mgr. Ing. Jan Krofta, advokát

Petici můžete podepsat ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …