Petice za odvolání ředitelky ZŠ Křižná ve Valašském Meziříčí

21.07.2017 12:49

Naléhavě žádáme zřizovatele, aby byla paní Medková z funkce odvolána, paní učitelce přirodopisu a chemie byla nabídnuta smlouva, a to již na dobu neurčitou.

Petice za odvolání ředitelky ZŠ Křižná ve Valašském Meziříčí
Foto: pixabay.com
Popisek: Petice - ilustrační foto

V posledních letech se ZŠ Křižná dosti změnila. Dříve se to dotýkalo jen nás žáků a změny měly pádné opodtatnění. Mluvíme teda o změnách, jako bylo zrušení zájezdů do Itálie, nebo také zájezdu na Vánoční a jarní Vídeň, poté přesunutí Vánoční akademie do KZ, kdy se nám dostalo odůvodnění, že Itálie není možná, kvůli změnám zákona a učitelé by to neměli proplaceno tudíž s námi jezdit nechtějí, Vídeň byla zrušena údajně z důvodu uprchlické krize, což ale můžeme vybrátit, jako hrozbu, protože jiné školy tento zájezd absolvují bez jakýchkoli potíží a poté, že přesun Vánoční akademie byl nutný z důvodu špatného ozvučení v jídelně, kde se akce normálně dříve konala. Dalo by se říci, že tyto změny by se daly považovat za maličkosti, ale čím více let působí paní Medková, jako ředitelka školy je změn čím dál více a ztrácejí jakékoliv opodstatnění. Další velkou změnou a to je již změna mnohem, ale mnohem závažnější a to z důvodu, že školu posunuli do žebříčku obyčejných základních škol, přičemž ZŠ Křižná byla dlouhá léta považována za druhou sportovní školu ve městě. Paní ředitelka z nepochopitelných důvodů totiž zrušila veškeré sportovní turnaje, kterých se škola účastnila a také v nich vynikala.

Dále třeba kauza, kdy se jeden z pedagogů musí soudit kvůli výpovědi? Mě to moc jako změna v k lepšímu nepřijde, ještě když po prošetření je jasné, že zmíněný pedagog svou práci plnil více než 20 let svědomitě a s vysokým nasazením a nadšením. Hodně studentů z minulých let dokonce tvrdí, že bez vedení tohoto pedagoga by nikdy nezvládli maturitní zkoušku a podobně. Paní Medková tohoto pedagoga, ale kvůli osobním neshodám a vlastním neduhům prostě a jednoduše vyhodila a výpověď byla předána hozením přes plot. Což je nepřípustné a dále toto chování odporuje veškerým dobrým mravům, které by měla paní ředitelka poskytovat žákům. Z médií se dočítám odůvodnění této výpovědi: "Je zdravotně nezpůsobilá, aby dále vykonávala svou práci pro tzv obecné onemocnění." Na to jsem se schválně ptala některých žáků a bylo mi sděleno, že tento pedagog vždy vše s nejlepším svědomím a vědomím vysvětlil, zkontroloval, otestoval a popřípadě dovysvětloval a dokonce i ve volném čase byl tento pedagog ochotný se každému žákovi zvlášť věnovat a po tom všem je tento pedagog již od zimy doma a to jen kvůli špatnému vztahu vedení vůči učiteli z osobních důvodů ředitelky.

Další změna, která mě trápí ještě více, protože naše školství posílá do doby totalitní je to, že děti, které projeví svůj názor a to na svůj věk dosti seriózně, jsou předvolány k výslechu k samotné paní Medkové a to bez vědomí zákonných zástupců. Tento výslech a hned na to následné vyhrožování a zastrašování je u paní Medkové zcela normální, když se jí děti pokusí zkřížit cestu. Ráda bych zde podotkla že v úmluvě o právech dítěte stojí tyto body:
1) dítě má právo na svodobu projevu a svobodný přístup k informacím
2) dítě má právo na svobodu myšlení
3) dítě má právo na vzdělání

Takže hned dva body z těchto tří uvedených byly hrubě porušeny a dětem odepřeny samotnou paní ředitelkou. Proč tomu tak bylo? Protože paní ředitelka opět zneužila své pravomoci.

Třetí bod je také dětem odpírán a to tak, že paní ředitelka bez jakéhokoliv relevantního opodstatnění ukončila pracovní poměr s učitelkou přírodopisu a chemie a to bez udání důvodu a když se na to tato vyučující sama zeptala, bylo jí řečeno jednak, že jí paní Medková nemusí nic vysvětlovat a má prostě své důvody a dále pak, že chce mít kolem sebe jen pozitivní lidi. Zde zase vidíme, jak je chování paní ředitelky neprofesionální.

Abych se dostala k jádru, tak žáci, kteří byli poté předvedení před ředitelku se této učitelky zastali a projevili nesouhlas, jakousi podepsanou listinou, což bylo jejich právo a díky tomu, pak dostali od paní ředitelky pokárání a bylo jim vyhrožováno.

Toto psaní píši kvůli tomu, aby zmínění pedagogové nepřišli zbytečně o svá místa a dále, abychom, jako rodiče, nebo jako budoucí rodiče zajistili našim dětem jejich práva a bojovali proti šikaně ze strany paní ředitelky Medkové.

Tudíž touto cestou naléhavě žádám zřizovatele, aby byla paní Medková z funkce odvolána, paní učitelce přirodopisu a chemie byla nabídnuta smlouva a to již na dobu neurčitou. Dále ten, kdo pro likvidační potřeby ředitelky školy k zámince podání výpovědi vyučující vystavil posudek s dlouhodobou profesní nezpůsobilostí, by měl být spolu s ředitelkou souzen za nehoráznou aktivitu.

Dále chci bojovat za práva všech dětí, které tuto školu navštěvují.

Komu bude petice předána: MŠMT, ČŠI
Podpis pod petici je nutné potvrdit v následně doručeném mailu.

Petici můžete podepsat ZDE


 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Keller: Pevnost jako řešeto

11:34 Jan Keller: Pevnost jako řešeto

Evropa je připravena posilovat svoji vojenskou přítomnost na východní hranici, aby zabránila možné r…